Här är rösten i Sveriges största friluftspodd

Rimforsabon Linnea Edmark är en av två personer bakom podcasten friluftspodden. Hon och poddkollegan Pierre Reldin hörs över Skype en gång varannan vecka för att spela in ett avsnitt och i dag är de en av de största poddarna inom sin genre.

Linnea Edmark bor med maken Daniel och barnen Atlas, 11 och Sirius, 10 i Rimforsa.

Linnea Edmark bor med maken Daniel och barnen Atlas, 11 och Sirius, 10 i Rimforsa.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2020-04-25 14:01

För tre år sedan bodde Linnea Edmark och hennes man Daniel i Tyskland. Under våren 2017 började planer smidas om att flytta hem till Sverige igen och då till en plats som skulle vara naturskön.

Hon kommer ifrån Täby utanför Stockholm och han ifrån Emmaboda i Småland, så att valet skulle falla på Rimforsa var inte självklart.

– Vi höll koll på några husvisningar i det här området. Till slut köpte vi ett hus här utan att ha sett det, men vi gillade verkligen naturen här i kring Rimforsa och det var en stor anledning till att vi hamnade här, säger Linnea Edmark.

Redan under sista tiden i Tyskland började hon fundera över att starta en podcast med inriktning på friluftsliv som skulle rikta sig till både redan intresserade, och personer som vill lära sig mer. Hon kontaktade en vän för att höra om hon ville vara med i projektet, men för hennes del passade det inte just då och hon tipsade i stället Linnea Edmark om en annan person som hon inte kände.

– Pierre bor i Stockholm och vi kände som sagt inte varandra sedan innan. Vi var nog båda lite försiktigt optimistiska, men nu efter att ha gjort över 50 avsnitt tillsammans trots att vi bara har träffats några få gånger vet vi att det går jättebra, säger Linnea Edmark.

I oktober 2017 kom de igång med friluftspodden och nu två och ett halvt år senare är det den största podden i Sverige inom kategorin friluftsliv. Hennes intresse för djur och natur har varit med henne sedan hon var barn. I dag är hon engagerad i Friluftsfrämjandet i Rimforsa och tar så många tillfällen hon kan att ge sig ut i skog och mark.

Det är oftast sena vardagskvällar som Linnea och Pierre kopplar upp sig mot varandra över internet och spelar in sina avsnitt. I förhand har de förberett ämnen som de ska tala om i podden. Det kan vara allt ifrån smala ämnen som ryggsäckar till bredare ämnen som vad man gör när det inte blir som man tänkt sig.

När de har spelat in är det Linnea Edmarks uppgift att redigera, och Pierre Reldin ser sedan till att avsnittet når lyssnarna.

– På förhand visste vi inte hur projektet skulle gå, så jag vågade nog inte tänka att vi skulle fortsätta så här länge. Men nu tycker jag att det rullar på bättre än vad det någonsin har gjort och det är jätteroligt, säger Linnea Edmark.

Just naturen kring Rimforsa var en stor anledning till att familjen hamnade här.
Just naturen kring Rimforsa var en stor anledning till att familjen hamnade här.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!