Det säger Ulf Pettersson, ordförande i Hägerstads Bastuförening.
Sedan 1942 har det bastats i bastun som ligger intill sjön Nimmern i Fulmestad. Ulf Pettersson har själv besökt bastun sedan han gick i småskolan och är nu inne på sitt sextionde år som bastubadare i Hägerstads bastuförening.
– Vi är ett gäng som åker hit så gott som varje fredag, runt 15-20 stycken brukar träffas, säger Ulf Pettersson.
Bastun är vedeldad och eldningsuppdraget har tillfallit fem medlemmar som sköter det på rullande schema.
– Det blir inte som en eldriven bastu, utan det blir ånga och det är trevligare, säger Jerker Pettersson som är eldansvarig för dagen.
En del jobb läggs ner på att ordna veden, där spelar Håkan Pettersson en viktig roll och han omnämns som föreningens allt-i-allo.
– Förr i tiden så köpte vi veden, men nu skänker folk ved och vi är några som hjälps åt att ta hand om det och hugga upp den, säger Ulf Pettersson.
Bastun ägs och sköts av föreningen, allt arbete görs ideellt. Varje bastubad kostar en fast summa och i det ingår det dricka, men inga starkvaror utan bara vichyvatten och läsk.
– Därför får man bråttom hem till ölen, säger Jan Pantzar och skrattar.
Pengarna man får in används till att underhålla bastun.
– Vi har precis satt in en ny dörr. Allt fräschas till efter hand vi får råd, säger Ulf Pettersson.
Den sociala biten är viktig för bastubadarna i föreningen.
– Det är trevligt att bada på fredagar och få prata av sig. Det känns nästan lite fel om man inte åkt hit en fredag, säger Ulf Pettersson.
De bastubadande entusiasterna består främst av äldre män från Rimforsa, Kisa och Linköping. Man har försökt att starta en dambastu men inte funnit något större intresse.
– Vi vill föryngra föreningen, för det kan ju ta slut om vi lägger av, säger Håkan Pettersson.
– Men vi upplever lite av en renässans. Ibland kommer det folk till och med från Valdemarsvik och Vimmerby, säger Ulf Pettersson.
Sören Pettersson minns sin ungdom:
– Vi spelade fotboll, sen var det bastu här. Efter det åkte vi på fest på fredagskvällen. På den tiden var det fler yngre.
Hur länge till kommer ni att hålla på?
– Vi fortsätter så länge vi lever, så länge hälsan står oss bi. Man får inte ha några större krämpor för då orkar man nog inte, säger Ulf Pettersson och får medhåll av resten av gänget.