Hembygdsföreningens vandringar startar igen

Tjärstad hembygdsförening har haft få aktiviteter föregående år. Nu ska de starta igång igen med sina vandringar för den som är nyfiken på Rimforsa med omnejd.

Det är inte bara vandringar som föreningen kommer ha. De ska också ha en berättarkväll där det kommer att vara musik och sång. En kväll som brukar vara välbesökt enligt föreningen.

Det är inte bara vandringar som föreningen kommer ha. De ska också ha en berättarkväll där det kommer att vara musik och sång. En kväll som brukar vara välbesökt enligt föreningen.

Foto: Märta Svensson

Rimforsa2021-07-06 14:17

Hembygdsföreningen kommer att hålla i fem vandringar i sommar, en varje tisdag. I vandringarna kan man både gå förbi något gammalt och något nytt.

– Vi kommer ha olika teman på vandringarna. En av kvällarna kommer handla om den gamla grosshandlarvillan Björksund och Kinda kanal, säger Lena Nilsson som sitter i styrelsen för Tjärstad hembygdsförening. 

Rimforsa växer och det är många som flyttar till orten. Föreningen menar att vandringarna är ett bra sätt att upptäcka Rimforsa.

– Nyinflyttade kan få en bakgrund till varför Rimforsa ser ut som den gör. Ofta får vi kommentarer från de som vandrar med oss, det kan vara saker som vi inte känner till. Det blir väldigt givande kvällar, säger Lena Nilsson.

Ulrika Larsson har märkt att det är lite trendigt att veta hur de levde förr. 

– En del nördar ner sig i det historiska.

Lena Nilsson håller med.

– Att leva hållbart är inne. Vi har mycket kunskap om det och det kan locka yngre. Att man värnar om sin miljö.

Lena Nilsson berättar att det har varit oklart länge om de kan ha några vandringar. Förra året var allt inställt utom två aktiviteter, slåttern och fagning. Hembygdsföreningen har ansvar för Hallstad ängars övre del.

– Att gå med lie är en säker aktivitet, berättar Ulrika Larsson.  

– Många vill ha en liten äng och det finns ett stort intresse. Det är kul att vi som förening kan hjälpa till att bidra så Hallstad ängar kan blomma fint, säger Lena Nilsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!