Ingegerd Holm färdigställde dotterns bok

Carina Holm-Nylander jobbade i nio år med en bok. När hon dog i cancer tog mamma Ingegerd Holm över och såg till att boken gavs ut.

Ingegerd Holms dotter Carina Holm-Nylander påbörjade boken 2007. Nu 2019 har boken kommit ut.

Ingegerd Holms dotter Carina Holm-Nylander påbörjade boken 2007. Nu 2019 har boken kommit ut.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2019-12-01 10:00

Boken som heter Boken om Rut Peterson, gavs ut för bara någon vecka sedan. Den handlar om Rut Peterson som var missionär i Asien. Först var det i Indien men det var i Nepal som hon framför allt skulle verka.

Väl där arbetade hon som barnmorska och på barnhem. För många var hon en förebild, som för systerdottern Ingegerd Holm.

– Hon var en sprudlande och levnadsglad människa. När jag var åtta år stod jag med min pappa på tågstationen i Linköping och vinkade av Rut när hon begav sig iväg till Indien, säger Ingegerd Holm.

Ingegerd Holm har tre döttrar, varav en av dem hette Carina Holm-Nylander och hon var också fascinerad av Rut Peterson. Så pass fascinerad att hon 2007 började intervjua Rut Peterson med ambitionen att det skulle bli en bok om hennes liv. Under tiden som Carina Holm-Nylander arbetade med boken, insjuknade hon i cancer. Hon dog 2016 och hann därmed inte göra klart boken.

Nu har Ingegerd Holm sett till boken blev färdigställd och blivit utgiven. Hon har inte skrivit några stycken i boken, men hon har bidragit med målade bilder och tog kontakt med en förläggare så att boken kunde ges ut.

– Det var här som jag började känna att det kunde bli verklighet och att boken faktiskt kunde komma ut, och nu när den är klar känns det jättebra, säger Ingegerd Holm.

För henne har färdigställandet av boken varit en process för att sörja och hela boken ser hon som en hyllning till både Carina Holm-Nylander och Rut Peterson.

Boken om Rut Peterson har tryckts upp i 500 exemplar.
Boken om Rut Peterson har tryckts upp i 500 exemplar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!