Ronnie delar ut julkassar till familjer

I kärva ekonomiska tider kan det vara extra svårt att få julen att gå ihop. "Jag tycker att alla ska få fira jul", säger Ronnie Arvidsson.

Ronnie Arvidsson (till vänster) jobbar på Rimforsa Bil och Fritid, Jocke Törnberg på ICA i Rimforsa. De hade båda en idé om att dela ut julkassar till familjer som har det svårt under julen, och nu blir idén verklighet.

Ronnie Arvidsson (till vänster) jobbar på Rimforsa Bil och Fritid, Jocke Törnberg på ICA i Rimforsa. De hade båda en idé om att dela ut julkassar till familjer som har det svårt under julen, och nu blir idén verklighet.

Foto: Privat

Rimforsa2023-12-19 13:19

Han är 47 år och äger Rimforsa Bil och Fritid. I år vill Ronnie Arvidsson hjälpa dem som kanske inte riktigt har råd med julen.

– Jag har tänkt på det ett par år, men nu passar det, säger Ronnie.

Han har startat initiativet "Julkassen" som kommer att delas ut till familjer i Kinda kommun som behöver hjälp under julen. Det är första gången han omsätter sin idé i praktiken.

undefined
Här hos Rimforsa Bil och fritid kommer man att kunna hämta sin förbeställda julkasse. Om man av någon anledning inte kan hämta den själv så kör Ronnie Arvidsson ut kassen.

– Dels är det kärva tider för folk, och dels har jag själv mer tid nu. Jag pratade med Jocke Törnberg på ICA om det, och vi hade lite samma tanke. Problemet är hur vi ska nå ut till "rätt" personer, de människor som verkligen behöver hjälp. Vi får inte ta hjälp av socialtjänst och liknande, de har ju sina sekretesslagar. Jag hoppas verkligen att folk hör av sig om de behöver.

Om man behöver en julkasse kan man höra av sig till julkasse2023@gmail.com. Mejlet behöver innehålla kontaktuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. Ronnie lovar att alla uppgifter raderas så fort han inte behöver dem längre. Det är också bara han som läser mejlen.

undefined
Ronnie Arvidsson är eldsjälen bakom initiativet "Julkassen" som är avsett att hjälpa familjer med kärva ekonomiska förutsättningar inför julen.

Hittills har tre personer hört av sig, så än är det ingen anstormning. Ronnie tror att det kan ha att göra med stolthet, att det kan vara svårt att erkänna att man behöver hjälp. Han hoppas dock att fler familjer ska höra av sig, och poängterar att det gäller familjer från hela Kinda kommun, inte bara Rimforsa.

– Behovet finns ju, trots att man önskar att det inte skulle göra det. Jag hoppas att jag kan hjälpa några. Det kanske kommer fler förfrågningar när vi närmar oss jul ännu mer, säger Ronnie.

Sista datumet att höra av sig om kassen är den 19 december. Men det är inte omöjligt att fixa nån påse till om det behövs efter det. Ronnie berättar att det är ett par stycken som via Facebook har hört av sig och erbjudit sig att swisha pengar till fler kassar. 

– Jag kommer att höra av mig till dem om de kassar vi har planerat för inte räcker. Vi börjar med fem kassar, så får vi se.

undefined
Julkassen kommer att innehålla det Ronnie kallar för "Stommen i julbordet", till exempel skinka, köttbullar och prinskorv.

Kassen kommer att innehålla traditionell julmat: Skinka, potatis, sill, prinskorv, köttbullar, med mera.

– Stommen i julbordet. Det man förväntar sig. Jocke och jag har pratat om det, men det blir för svårt om vi ska fixa vegetariska kassar och kassar för alla möjliga allergier.

Om man inte kan hämta sin påse på Rimforsa Bil och fritid så kommer Ronnie att köra ut den.

– Det är inga konstigheter. Det är därför vi har satt slutdatumet till den 19 december, så att jag hinner åka ut med dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om