Folkhälsomyndighetens rekommendationer säger att temperaturen i en lägenhet, oavsett hyres- eller bostadsrätt, bör vara mellan 20 och 24 grader.
Vidare menar Boverket att vattnet i varmvattenbredare och andra behållare där varmvattnet kan bli stillastående som lägst bör vara 60 grader celsius.
Trots det vittnar flera av Kindahus hyresgäster om kyliga lägenheter och varmvatten med avvikande temperaturer.
– Vi pratade med en av våra grannar som har haft 16 grader inomhus. Det är inte humant, säger en av stiftelsens hyresgäster.
Hyresgästen är, förutom bristen på värme, även besviken över den bristfälliga information som de fått i samband med arbetet.
– Dagen innan de började, den 16:e, lades en lapp i allas brevlådor med information om att de skulle börja byta till bergvärme. Det känns som lite kort varsel. Man hann inte förbereda sig. Vi som bor här är lite bedrövade.
Även varmvattnet ska ha uppmätts till för låga temperaturer den senaste veckan, påstår hyresgästen.
– Det har blivit ljummet, men inte tillräckligt varmt. När vi har duschat vår ettåriga dotter har hon stått och huttrat. Sedan kan man inte diska heller, det blir inte rent. Häromdagen sa en av arbetarna att de höjt graden på den tillfälliga varmvattenbredaren så det ska bli lite varmare. Då mättes det upp till 40 grader så det har ökat lite, innan var det kanske 30.
Än ska de drabbade i området heller inte ha tilldelats något exakt slutdatum för arbetet och den medföljande kylan, uppger hyresgästen.
– De sa att det skulle bli klart den 23:e, men det kan bli till 1 oktober eller dra ut ännu mer på tiden.
För att hantera kylan i lägenheten har hyresgästen tilldelats en värmefläkt av Kindahus.
– Men den går ju på el så det kommer dras på vår elräkning. Jag vet inte hur de löser det sedan. Kindahus har inte ens informerat om att man kan få en fläkt om man har kallt hemma. Det har spridit sig mellan grannarna. Som hyresgäst ska man väl inte behöva kriga för att få en värmefläkt?
Utöver den bristfälliga informationen är hyresgästen även missnöjd med Kindahus planering.
– Det är under all kritik. Att byta till bergvärme var tydligen planerat redan i våras, men ändå sätter de igång med det nu i september när det börjar bli kallt. Vi vuxna klarar det, det blir värre för småbarn och äldre.