Marknaden är föreningens pulsåder

När den alltid lika välbesökta marknaden intar gatorna jublar samhället. Det är Bagarbodens viktigaste dag på året, pizzeriornas höjdpunkt och för Rimforsa IF är dagen väsentlig för hela verksamheten. "Det är föreningens pulsåder", förklarar den nya loppisgeneralen Jimmy Ahlström.

Foto: Dennis Petersson

RIMFORSA2018-06-30 16:00

Det har nästan blivit en självklarhet att Rimforsaeldsjälen Svesse Persson ansvarar och håller ställningarna vid det stora loppisområdet mitt i marknadens hjärta. Upphöjd på ett bord brukar han auktionera ut mängder av fynd till intresserade besökare, men vid årets upplaga av Rimforsa Marknad var det dags för förändring.

– Vi måste ju förnya oss ibland och nu är det dags för någon annan att ta över ansvaret. Därför blir Jimmy Ahlström ny loppisgeneral och om det är så att det blir auktion kommer jag även i fortsättningen att hålla i den, men i år satsade vi bara på loppis och återigen har vi fått in hur mycket saker som helst. Det är helt otroligt, säger Svesse Persson och efterträdaren Ahlström fortsätter:

– Vårt förråd var till tröskeln fullt, helt fantastiskt, och alla inkomster här idag går direkt till föreningens verksamhet. Det är den här marknadsdagen som gör att vi kan ha en bredd, det är vår pulsåder kan man säga.

Hela marknadens general, Tomas Eskilsson, har med sin musikfestival, som går av stapeln i anslutning till marknaden, gjort det hela till en ännu mer utpräglad hemvändardag, och under marknadens gång var han minst sagt nöjd och belåten.

– Det är ett precis perfekt marknadsväder och som vanligt är det många besökare. Marknaden gynnar verkligen Rimforsa och är något bra för alla parter här i samhället.

Loppisfynden var många och besökarna likaså.
Loppisfynden var många och besökarna likaså.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om