Polisen om stölden: "Gör kopplingar till en stöldliga"

Kindabetong AB, i Slätmon, utsattes nyligen för brott. Enligt polisens uppgifter stals gps-utrustning, för ett värde på cirka 140 000 kronor, från två av företagets fordon.

Rimforsa2021-10-05 10:31

Brottet ska ha inträffat någon gång mellan den 20 och 25 september – med andra ord för drygt två veckor sedan. Under samma tidsperiod ska minst två liknande stölder ha inträffat i kommunen där gps-utrustning försvunnit ur lantbruksmaskiner. För Kindabetongs del stals utrustningen ur en traktor samt en tröska. Vd:n Magnus Wallfridsson vill inte lämna några kommentarer kring händelsen.

– Nej, det har jag inga kommentarer till, svarar han när vi når honom via telefon.

Polisens presstalesperson Thomas Agnevik berättar dock mer om stölden:

– Vi har tagit upp en polisanmälan och inlett en förundersökning som fortfarande pågår. Anledningen till att vi utreder stölden är förmodligen för att vi gör kopplingar till en internationell stöldliga. Det känns troligt i det här fallet.

Även de andra lantbruksstölderna, båda i Rimforsa, misstänks ha genomförts av någon typ av resande stöldliga.

– Det är såklart sånt vi undersöker vid den här typen av brott. I det här sammanhanget tar vi givetvis gärna emot tips om möjliga iakttagelser från allmänheten. Det kan föra utredningen framåt, konstaterar Agnevik.

Vilken typ av information kan vara av vikt?

– Både misstänkta personer och fordon som man kanske har sett omkring de här stöldplatserna. Den vanligaste informationen, som kan vara av stort värde för oss, är antingen foton eller registreringsnummer, svarar polisens presstalesperson.

Karta: Kindabetong AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!