Ny viltdepå i Kinda - "Det är inne med vilt"

Kinda har fått en ny depå. Det är en kylcontainer där man kan hänga upp sitt vilt. Det är Tvärskogsvilt som hämtar upp köttet men det är Patric Pettersson som har depån. 

Vildsvinskött får man ofta inte bra betalt för. En del jägare väljer då att gräva ner djuret.

Vildsvinskött får man ofta inte bra betalt för. En del jägare väljer då att gräva ner djuret.

Foto: Privat

Rimforsa2020-08-04 08:00

Patric Petterson har en kylcontainer för att använda den själv. Det kostar mycket att driva en depå så han tänkte att andra också kan nyttja den. 

– Nästa steg var att hitta några viltuppköpare och då tog jag kontakt med Tvärskogsvilt.  

När jägare har skjutit djuret äter de inte alltid upp djuret själv. Då kan man lämna viltet i en depå.  

– Tvärskogsvilt kommer och hämtar en till två gånger i veckan. De kör ner djuret där de styckar, paketerar och säljer köttet, säger Patric Pettersson.  

Den lilla depån ligger mellan Kisa och Åtvidaberg.  

– Många som jagar i Horn och Hycklinge åker förbi mig. Det finns konkurrens men jag har inte tänkt att bli superstor. Jag sa till min sambo att vi kör och ser om det är något intresse för det.  

Responsen som han fått hittills är bra. Patric Pettersson menar att ju fler aktörer det finns på marknaden desto bättre blir det för jägarkåren.  

– Jag är jägare och vill sälja mitt kött dyrt. Ju fler konkurrenter ju bättre blir priset. Det är både bra för miljön, det är fettsnålt kött och det är inne i tiden med vilt.  

För att lämna in köttet i depån måste man registrera sig över internet. Patric Petterson har tänkt ställa ut en husvagn med en dator så man kan registrera sig där. Sen hänger man upp djuret i kylrummet som håller djuret i rätt temperatur.  

– Det är för att hjälpa andra jägare att bli av med sitt vilt. Går jag plus minus noll så är det en vinst för mig.  

Många vill sälja sitt kött för att få chansen att jaga.
Många vill sälja sitt kött för att få chansen att jaga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!