Nu är nya konstgräsplanen klar

Arbetet med att lägga den nya konstgräsplanen på Hackelområdet i Rimforsa började i mars. Nu är den färdig och redo att spelas på.

Planen är en elvamannaplan, men går enkelt att göra om till sjumanna- eller niomannaplan.

Planen är en elvamannaplan, men går enkelt att göra om till sjumanna- eller niomannaplan.

Foto: Jan Novotny

Rimforsa2023-06-09 20:00

– Summa summarum är att det har gått jäkligt bra!

Så sammanfattar Per-Arne Pettersson arbetet med att anlägga planen. Han har tidigare suttit i Rimforsa IF:s styrelse, och har varit en sorts projektledare under processens gång.

Idén om en konstgräsplan uppstod som en reaktion på att både Åsundavallen och Järnlundahallen planerats tas ur bruk (även om kommunen i Järnlundahallens fall nu börjat luska i om det inte skulle gå att på något sätt ha kvar fotbollen där).

Ytan där konstgräsplanen nu ligger har tidigare utgjorts av en plan med naturgräs. Underlaget har dock varit av sämre kvalitet, och visat sig vara betydligt bättre lämpat för just konstgräs.

undefined
Tidigare låg här en plan med naturgräs, men eftersom den inte skulle klara högre belastning valde Rimforsa IF att anlägga en konstgräsplan här istället.

– Man har tagit bort gräset helt enligt planen, sen har man grävt dräneringar utmed långsidorna som är speciellt kopplade till det här med konstgräs och hantering av granulatet.

Därefter har marken jämnats ut och själva plastmattan lagts.

Kostnaden för bygget har landat på 5,8 miljoner kronor. Allmänna arvsfonden har stått för 4 miljoner kronor i stöd, RF Sisu bidrar med ytterligare 300 000. Man väntar även på att SvFF ska stötta med en slant. Resten står Kinda kommun för i utbyte mot att anläggningen efter tio år övergår i kommunens ägo.

Under lördagen den 3 juni spelades den första matchen på planen. Två dagar senare, 5 juni, hölls en slutbesiktning.

– Det var inte speciellt många synpunkter som dök upp, utan några småsaker med några små skyltar som ska kompletteras.

Nu väntar ytterligare bygge av speakerhus och entrébyggnad i anslutning till planen.
Nu väntar ytterligare bygge av speakerhus och entrébyggnad i anslutning till planen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!