Nybygge mitt i krisen: "I början blev jag orolig"

Rimforsaföretaget satte spaden i jorden och satsade miljontals kronor – och så kom coronakrisen. "I början blev jag orolig, men vi har faktiskt inte märkt av något alls", berättar vd:n Kent Norrman.

"Det har varit ett par extremt intensiva månader", säger Kent Norrman, vd på AB Däck, bil och maskin, om den nybyggnation som nu står klar.

"Det har varit ett par extremt intensiva månader", säger Kent Norrman, vd på AB Däck, bil och maskin, om den nybyggnation som nu står klar.

Foto: Dennis Petersson

Rimforsa2020-05-10 12:00

I november förra året var industritomten, strax intill riksväg 23/34, till stora delar en uppgrävd grop. När vi mer än ett halvår senare återvänder till platsen har en helt ny verkstad tagit form. Med ekonomiskt stöd från grannföretaget Rimaster, som utökar och tar över de gamla lokalerna, har AB Däck, bil och maskin investerat någonstans omkring arton miljoner kronor. Just nu pågår flytten till de nya lokalerna i ett högt tempo. På torsdag, den 14:e maj, är det slutbesiktning.

– Det har varit ett par extremt intensiva månader med mycket jobb, många frågor kring byggnationen och en hel del stress. Som tur är har jag självgående personal både här och på mitt andra entreprenadföretag, annars hade det aldrig gått. Det ska bli sjukt skönt när allt är klart, konstaterar Rimforsaföretagaren när han, mellan telefonsamtal och grävarbeten, slår sig ned för en intervju.

undefined
Kollegorna Robert Pantzar och Mojje Nilsson är glada över nysatsningen på företaget. "Hoppas att det drar hit fler kunder", säger de om framtiden.

Redan när det första spadtaget togs var Kent Norrman medveten om riskerna med satsningen. "Man sätter både privatlivet och företaget lite på spel", sa han då. Sedan dess har en viruspandemi brutit ut och vänt upp och ned på det mesta i samhället, men för just hans företag har konsekvenserna varit små.

– Coronaviruset är faktiskt inget som vi har blivit påverkade av. Vi har haft några kunder som har varit lite mer försiktiga när de kommit till oss och gärna velat gå ut direkt, men när det kommer till antalet jobb märker vi ingen skillnad.

Vad tror du det beror på?

– Jag vet inte riktigt men man behöver väl ändå nyttja sin bil för att åka och handla eller ta sig till vårdcentralen även om det är dåliga tider. Jag tycker också att man märker att fler vill gynna det lokala.

Den stora utmaningen framöver?

– Att få hit fler kunder och tyngre jobb, från lantbruken till exempel. Tanken är att jag ska åka runt i Kinda med omnejd, besöka potentiella kunder och presentera vår nya anläggning.

undefined
"De gamla lokalerna är som en kolgruva i jämföresle", konstaterar mekanikern Pontus Roos.

För mekanikern Robert Pantzar, som har jobbat på Rimforsaföretaget i 26 år, betyder de nya lokalerna mycket.

– Jag har gått och jobbat där nere i mörkret så länge så det här blir verkligen som en nytändning, konstaterar han medan kollegan Pontus Roos avslutar:

– De gamla lokalerna är som en kolgruva i jämförelse. Här har vi bättre belysning, fler fönster och lokalerna är helt och hållet anpassade för oss. Allt blir i stort sett bättre.

För AB Däck, bil och maskin, som enligt Kent Norrman omsätter mellan sex och sju miljoner kronor, är det nya bygget en stor ekonomisk satsning.
För AB Däck, bil och maskin, som enligt Kent Norrman omsätter mellan sex och sju miljoner kronor, är det nya bygget en stor ekonomisk satsning.
Karta: Däck Bil & Maskin i Rimforsa AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!