Plankorsningen stängs – hundra meter spår stängslas in

Från och med den 29 september kommer plankorsningen vid Hackelvägen i Rimforsa att stängas permanent. Detta på grund av säkerhetsskäl.

Plankorsningen vid Hackelvägen i Rimforsa kommer snart vara ett minne blott.

Plankorsningen vid Hackelvägen i Rimforsa kommer snart vara ett minne blott.

Foto: Victor Bomgren

Rimforsa2023-09-29 08:03

Kommunens stabs- och biträdande förvaltningschef Jimmy Bexell är positiv:

– Det känns bra. Framförallt nu när vi närmar oss färdigställandet av förskolan i Rimforsa.

undefined
Plankorsningen stängs på grund av trafiksäkerheten. Många unga passerar dagligen över järnvägen till och från aktiviteter vid Hackelhallen. Även den nya förskolan i RImforsa har påverkat beslutet.

Den nya förskolan, de många fritidsaktiviteterna vid Hackelhallen och bristen på inhägnad gör området till en osäker plats. När de bestämde att förskolan skulle hamna i närheten ökade viljan att få till en avstängning av plankorsningen.

– Vi är väldigt tacksamma över att det nu blir verklighet av det här.

Enligt Jimmy Bexell ska det inte ha inträffat några allvarliga olyckor, men risken för att det skulle kunna inträffa är stor. Det har även förekommit en hel del spårspring på platsen.

– Man skulle aldrig förlåta sig om det hände.

undefined
Det kommer att vara fortsatt möjligt att passera järnvägen i en veckas tid. Sen är det stopp. 29 september stängs plankorsningen av för gott.

Trafiken kommer inte att påverkas när stängslingen sätts upp. När plankorsningen väl stängts av kommer vissa att behöva tänka om.

Då får man ta sig över järnvägsbron istället. Även de som använt sig av plankorsning för att rasta hunden får välja en annan väg.

De som bor i norra delen av Rimforsa kommer också att få en något längre väg.

Det är inte skäl nog att låta plankorsningen vara kvar, menar Bexell.

– För vår del har trafiksäkerheten varit en stor aspekt så vi har ansett att det får man acceptera i det här sammanhanget.

Per-Erik Danielsson, projektledare Trafikverket region öst, betonar vikten av att oskyddade plankorsningar tas bort.

– I det aktuella området kommer vi dessutom att stängsla in en sträcka av flera hundra meter, säger han.

Att vissa får ta en omväg är inget skäl till att ha kvar plankorsningen, menar kommunens stabs- och biträdande förvaltningschef Jimmy Bexell.
Att vissa får ta en omväg är inget skäl till att ha kvar plankorsningen, menar kommunens stabs- och biträdande förvaltningschef Jimmy Bexell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!