– Vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik då det fortfarande råder rätt mycket oklarheter kring vad som egentligen hände. Vi måste utesluta att det kan finnas någon annan inblandad i det hela, vilket vi inte kan göra i dagsläget då vi inte har något vittne till själva olyckan, berättar polisens presstalesperson Thomas Agnevik under morgonen, dagen efter den allvarliga olyckan.
Det var vid 22-tiden under måndagen som anhöriga larmade polisen om att mannen saknades. De anhöriga inledde själva sökandet, fann honom och ringde därefter SOS. När polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen var mannen livlös. Han kördes till Universitetssjukhuset i Linköping där han senare förklarades avliden.
– För oss känns det väl inte ovanligt med fyrhjulingsolyckor, det gör det inte, men lyckligtvis är det inte alltid som utfallet blir så här allvarligt, förklarar Thomas Agnevik och fortsätter:
– En fyrhjuling i sig är det ju ingen fara med utan det är ju själva användandet. Precis som på en motorcykel är du väldigt utsatt när något går galet. Det går väldigt fort när du eller någon annan gör en felbedömning.
Hur länge kan förundersökningen pågå?– Det är en förundersökningsledare som fattar beslut om det. Vi får se hur många utredningsåtgärder som ska göras men den kommer att pågå så länge det är meningsfullt. När det gäller dödsolyckor brukar vi alltid invänta resultatet av den rättsmedicinska obduktionen.