Rimforsa IF firar 90 år - "Vi känner oss på topp"

Hackelområdets utveckling och en ökad inflyttning gör att Rimforsa IF, 90 år efter grundandet, blomstrar. "Det är inte ett självspelande piano", poängterar föreningens tillförordnade ordförande Per-Arne Pettersson.

Rimforsa IF:s Roger Nilsson och Per-Arne Pettersson känner att föreningen är på sin absoluta topp - 90 år efter att den grundades.

Rimforsa IF:s Roger Nilsson och Per-Arne Pettersson känner att föreningen är på sin absoluta topp - 90 år efter att den grundades.

Foto: Dennis Petersson

Rimforsa2020-06-18 16:00

Tillsammans med kassören Roger Nilsson och utbildningsansvariga Anne-Louise Johansson tar han emot oss utanför den snart ett år gamla Hackelhallen. Den nya idrottsanläggningen, med fotbollsplanerna runt omkring förbättrade föreningens förutsättningar väsentligt. Tidigare var föreningen trångbodd - utan möjligheter att expandera.

– För föreningens verksamhet var Hackelområdet alldeles nödvändigt. Nu har vi jättefina grundförutsättningar och jag skulle vilja påstå att våra utmaningar i dag är att förvalta dem, utveckla området vidare och se till att det fortsätter att räcka till, säger Per-Arne Pettersson.

– Det jag kan se, som frekvent är ute i verksamheten, är att det hela tiden fylls på i våra trupper - och det är inte en trend som håller på att vända. Det gör att behovet av logistik och ytor ökar, fortsätter Ann-Louise Johansson.

undefined
"Vi jobbar ständigt med värderingsfrågor. Det är oerhört viktigt. Föreningen är en stor del av många ungdomars liv", konstaterar utbildningsansvariga Anne-Louise Johansson.

I dag har Rimforsa IF 22 registrerade fotbollslag och ett tiotal inom innebandysektionen. Med över 700 medlemmar, omkring 550 aktiva ungdomar och drygt 150 ledare är de Kindas största förening och omsätter drygt tre miljoner kronor. 

– Just nu känner vi oss verkligen på topp och förhoppningsvis kan vi lyfta ytterligare. Vi har ett underlag och en organisation för det, där ledarsidan är en av de viktigaste motorerna, konstaterar Pettersson och Roger Nilsson fortsätter:

– I framtiden tror jag att förmågan att förändras och vara öppen för nya influenser är en viktig faktor - annars kommer föreningen att minska i omfattning. I dag pratar vi till exempel om att satsa på padel och då kanske vi kan fånga in ytterligare en generation i vår verksamhet.

undefined
I ett samarbete med Kinda kommun har Laura Olsson och Isak Arvidsson-Nägga fått ferijobb hos Rimforsa IF den här sommaren. "I dag oljar vi in läktaren", berättar Kindaungdomarna.

Föreningstrion lyfter också kontakten med kommunen som en viktig faktor.

– Vi äger inte Hackelområdet - men vi vill vara med och utveckla det. För det behöver vi förbättra våra kontaktvägar med kommunen, förklarar Pettersson och Nilsson fortsätter:

– Kravet när man flyttar till en ort som Rimforsa är service. Man pratar om barnomsorg och skola, men det här är också en typ av service. Satsar kommunen på oss i dag får de tillbaka det i framtiden.

I början av året hade föreningen stora ambitioner för sin 90-årsdag men så kom covid-19. Nu har de fått tänka om och kanske kan jubileet firas nästa år - med en turnering.

– Annars får vi satsa allt på 100-års jubileet, avslutar Per-Arne Pettersson.

undefined
Med en ökad inflyttning till Rimforsa ökar också efterfrågan av idrottsaktiviteter. Nyligen anlade föreningen två nya fotbollsplaner för att möta den.
"Ledarsidan är en av de viktigaste motorerna", säger Per-Arne Pettersson och lyfter vikten av alla som engagerar sig ideellt i föreningen.
"Ledarsidan är en av de viktigaste motorerna", säger Per-Arne Pettersson och lyfter vikten av alla som engagerar sig ideellt i föreningen.
Karta: Hackelhallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!