Skadegörelse vid åsundabadet polisanmält

Kinda kommun har polisanmält en skadegörelse vid Åsundagatan i Rimforsa. Toaletterna vid badet och flera lyktstolpar, ska ha blivit sönderslagna.

Skadegörelsens kostnader har uppskattats till 8000 kronor.

Skadegörelsens kostnader har uppskattats till 8000 kronor.

Foto: Märta Svensson

Rimforsa2020-07-02 21:30

Några eller någon person ska ha slagit sönder saker, orsakat stopp i avloppet och slitit sönder ledningar med översvämning som resultat. Polisen vill nu få in tips från allmänheten om någon har sett något.

– Det här är ett av våra vanligaste brott tyvärr. Det är lätt att tro att det bara är ungdomar som gör brotten men vuxna gör det med ibland, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Vad finns det för åtgärder för att stoppa brotten?

– Det finns massor åtgärder. Problemet är att åtgärderna har en kostnad. Bland det viktigaste är att det finns bra belysning. Mörka obevakade platser inbjuder mer till skadegörelser. Är det stora värden kan man ha kameraövervakning eller bevakning av väktare, säger Thomas Agnevik.

Det finns ingen misstänkt för skadegörelsen i dagsläget.

Kommunen har redan reparerat handikapptoaletten vid badet. Men den andra toaletten är det för stora skador så inköp måste ske först. Det är inte bara toaletterna som har blivit förstörda, enligt kommunen. Proppluckor, propphållare och lyktstolpar var söndersparkade, och det måste en elektriker kolla på. Skadegörelsens kostnader har uppskattats till 8000 kronor.

– Det borde vara ett intresse för alla människor att ha toaletterna kvar. Det är inte kul när du måste springa till toaletten men inte kan för att de är söndersparkade, säger Tommy Johansson, driftledare på renhållning och avfall i Kinda Kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!