Småföretagarna drabbas i krisen

Coronakrisen slår hårt mot småföretagarna i Kinda. Frisersalongen Salong Visit i Rimforsa är en av de som är oroliga för framtiden.

Marie Malmqvist och Anna Eskilsson har arbetat ihop i 16 år. Nu märker de att coronaviruset påverkar verksamheten mycket.

Marie Malmqvist och Anna Eskilsson har arbetat ihop i 16 år. Nu märker de att coronaviruset påverkar verksamheten mycket.

Foto: Privat/Bildmontage

Rimforsa2020-03-19 14:00

– Vi tar en dag i taget. Det är svårt att veta hur läget ser ut framöver, säger Marie Malmqvist.

I 16 år har Marie Malmqvist och Anna Eskilsson arbetat tillsammans på Salong Visit i Rimforsa. Sedan coronavirusets effekter började få allt större konsekvenser i samhället har de märkt av att telefonen ringer alltmer sällan och många bokar av sina klipptider.

– Vi funderar mycket på hur det kommer att bli, men vi avvaktar läget och försöker hålla ett lugn. Jag tror inte att vi ska behöva stänga, men som sagt vet vi inte hur långt det här kommer att gå, säger Marie Malmqvist.

I början av veckan kom regeringen med förslag om skattelättnader för att mildra de ekonomiska effekterna för företag. Marie Malmqvist säger att det är oklart för deras del hur de kommer att beröras av det. Däremot fokuserar de nu mycket på att vara extra noggranna gällande renlighet på alla ytor och redskap.

– Är man det minsta sjuk ber vi kunden att boka om sin tid. Det här är ett yrke där vi jobbar väldigt nära andra personer och nu gäller det att vi håller oss friska, säger hon.

Andreea Bernicu är vd för Växtkraft Kinda och hon upplever att det är många småföretagare som den senaste tiden hör av sig för att få rådgivning. Växtkraft Kinda ger framför allt information om beslut på regeringsnivå och vad som gäller i stundande läge.

– Småföretagare vänder sig till oss, och även vi hör av oss till dem. I det här läget är det viktigt att vi alla hjälps åt, säger hon.

På Salong Visit i Rimforsa gör de vad de kan för att minska smittspridningen.
På Salong Visit i Rimforsa gör de vad de kan för att minska smittspridningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!