Karamellhörnan i Rimforsa lägger ner

Efter att ha hållit i hela sommaren blev det till slut för mycket. Nu stänger Karamellhörnan portarna i Rimforsa.

Förra året flyttade Karamellhörnan från lokalen på Stora torget i Kisa till Skolvägen i Rimforsa. Till en början innebar flytten ett lyft för affärerna, men trenden vände.

Förra året flyttade Karamellhörnan från lokalen på Stora torget i Kisa till Skolvägen i Rimforsa. Till en början innebar flytten ett lyft för affärerna, men trenden vände.

Foto: Agnes Ganestål

Rimforsa2022-11-05 11:00

– Det har gått för dåligt helt enkelt.

Mikael Anderö har drivit godisbutiken i Rimforsa tillsammans med partnern Hanna Hasselgren. Efter flytten från Kisa gick affärerna till en början bra. Sen vände det. Enligt Mikael Anderö beror det främst på närheten till Ica.

– Det går inte att konkurrera med nån som sänker priserna på helgerna så mycket som de har gjort.

undefined
"Jag har kämpat på så mycket som det har gått, men går inte att trolla", säger Mikael Anderö, som drivit Karamellhörnan i Rimforsa.

Hans fördel var det stora utbudet, men eftersom det inte gick åt i tillräckligt snabb takt blev det i längden ohållbart. Och planerna på att utöka verksamheten blir det nu inget med.

– Jag hade tänkt att det skulle byggas ut med mat. Vi har ju haft räkmackor och så, och det har ju gått bra, men det går inte att leva på. Vissa dagar var det noll kronor i kassan.

Många av dem som kommit för att äta har tagit med sig maten hem, istället för att sitta kvar. Inte heller traktens ungdomar har uppehållit sig särskilt mycket i lokalen, trots ansträngningar med brädspel och utökade öppettider.

– Då tröttnar man lite, konstaterar Mikael Anderö.

undefined
Ett stort utbud av godis har kanske varit Karamellhörnans främsta konkurrensfördel.

Under senaste tiden har man försökt göra sig av med så mycket godis som möjligt i utförsäljningar. Nu är det komplett utflyttning som gäller.

– Det känns ju jättetråkigt. Många Rimforsabor har stöttat oss, och dem får man ju tacka, men det har varit en för liten klick som varit och handlat varje vecka.

Nu stundar nya tider för godishandlaren.

– Jag har lite idéer. Det har varit jobbigt en bra stund. Det får vara som det är så får vi ta det härifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!