Tuff sommar för lokala godisbutiken: "Något måste ske"

Det har varit en tuff andra sommar för Karamellhörnan i Rimforsa. "Vill Rimforsa ha en godisbutik så måste de börja tänka på var de handlar sitt godis", konstaterar Mikael Anderö.

"Det är tråkigt att sitta här i flera timmar utan att det kommer någon kund över huvud taget. Räkmackorna går jättebra, men det blir ingen jätteförtjänst på dem utan det handlar mest om att få in kunder i butiken", säger Mikael Anderö.

"Det är tråkigt att sitta här i flera timmar utan att det kommer någon kund över huvud taget. Räkmackorna går jättebra, men det blir ingen jätteförtjänst på dem utan det handlar mest om att få in kunder i butiken", säger Mikael Anderö.

Foto: Agnes Ganestål

Rimforsa2022-08-29 18:00

– Förra sommaren kvar klart bättre. Det har varit mycket sämre i år, säger Mikael Anderö på Karamellhörnan.

Den gångna sommaren var butikens andra sommar i Rimforsa. Innan dess, i tre år, var butiken belägen i Kisa. Nu snurrar framtidstankarna hos Mikael Anderö.

undefined
"Vi har hållit på i flera år och försökt att bygga upp det här. Någonstans börjar man känna att det börjar att ta stopp", konstaterar Mikael Anderö.

– Något måste ske. Det måste öka för att det ska fungera. Vill Rimforsa ha en godisbutik så måste de börja tänka på vart de går och handlar sitt godis.

Känner du någon oro?

– Det gör man väl alltid. Det är svårt att konkurrera med de vanliga butikerna som sänker godispriserna på helgerna. Vi måste följa med om vi ska ha chans, men vi har inte så stora marginaler. Nu säljer jag godis för 6,90 kronor hektot, men vissa godissorter ger jag mer än så för vid inköp. Det blir svårt.

– Alla vet ju att ekonomin inte är så som den har varit och det drabbar oss också. Att köpa glass och godis är en lyx i tillvaron och det är inte det som man prioriterar. Därför sjunker väl godisinköp när man inte har samma marginaler som förr. Det märks.

undefined
Det har varit en tuff sommar för Karamellhörnan i Rimforsa, som vanligtvis är högsäsong. "Just nu går man två steg framåt och ett tillbaka hela tiden. Man vet inte riktigt hur man ska lägga upp det", säger Mikael Anderö.

Mikael Anderö tillägger:

– Godiset, glassen och räkorna går också upp i pris nu, men vi kan heller inte ta hur mycket betalt som helst för då handlar inte folk i alla fall. Det blir en ond cirkel och det måste börja rulla mot rätt håll nu. Man orkar inte hur länge som helst.

Hur länge kommer ni orka härda ut?

– Jag vet inte. Vi kämpar på här ett tag till så får vi se. Vi får ta en dag i taget, men det är tufft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!