Viktor hyllas: "Trodde det var en busringning"

10 000 kronor gĂ„r till den unge eldsjĂ€len Viktor Karlsson frĂ„n Rimforsa nĂ€r Ă„rets föreningsledarpris delas ut.

”Jag trodde det var en busringning”, sĂ€ger Viktor om samtalet frĂ„n kommunen dĂ€r han blev meddelad om sin vinst.

”Jag trodde det var en busringning”, sĂ€ger Viktor om samtalet frĂ„n kommunen dĂ€r han blev meddelad om sin vinst.

Foto: Lina Edgar

Rimforsa2023-06-06 11:00

Sedan 1995 delar Kinda kommun ut ett föreningsledarpris för att uppmÀrksamma personer som stÄtt för förtjÀnstfulla insatser inom föreningslivet i kommunen. I Är valdes den 26-Äriga eldsjÀlen Viktor Karlsson frÄn Rimforsa till pristagare efter att han fÄtt fem nomineringar.

– Jag blev jĂ€tteglad och chockad. Jag trodde att det var en busringning först nĂ€r de ringde för att meddela mig om priset, sĂ€ger Viktor och skrattar. 

undefined
”Jag trodde det var en busringning”, sĂ€ger Viktor om samtalet frĂ„n kommunen dĂ€r han blev meddelad om sin vinst.

I motiveringen för priset kan man bland annat lĂ€sa om hans stora engagemang i tvĂ„ olika ungdomsföreningar i Rimforsa, och just ungdomsverksamhet Ă€r nĂ„got som ligger honom varmt om hjĂ€rtat. Han har sedan flera Ă„r tillbaka engagerat sig i kyrklig verksamhet i Equmeniakyrkan sĂ„vĂ€l som fotbollstrĂ€ning för ungdomar i Rimforsa IF. 

– Jag sysslar med det mitt hjĂ€rta slĂ„r för. Jag vill att barn och unga ska ha en meningsfull fritid och framtid, sĂ€ger han. 

Viktor har haft tron och den kyrkliga gemenskapen med sig sedan barnsben, och efter sin egen konfirmation fortsatte han i Equmeniakyrkan som ledare. Även fotboll Ă€r nĂ„got Viktor sysslat med i mĂ„nga Ă„r, först som spelare och nu som domare och trĂ€nare för ett ungdomslag.

– Det Ă€r vĂ€ldigt roligt att trĂ€ffas och hitta pĂ„ saker tillsammans, samtidigt kan det bitvis vara ett ganska hĂ„rt klimat bland ungdomar och dĂ€r kan det ibland bli en svĂ„r avvĂ€gning hur tuff jag sjĂ€lv kan vara mot dem för att nĂ„ fram.

undefined
Fotboll Àr ett stort intresse för Viktor och han Àr bÄde engagerad som domare och trÀnare för ett ungdomslag.
undefined
Viktor Àr engagerad i Equmeniakyrkan som ledare.

För Viktor Àr föreningsliv vÀldigt viktigt, och nÄgot han tycker att fler borde engagera sig i.

– Att vara med i en förening Ă€r att vara med i en gemenskap och det ger en möjlighet att utvecklas. Jag Ă€r ganska ensam i min Ă„lder att vara engagerad i dessa föreningar, och det kan ibland kĂ€nnas lite trĂ„kigt. Det vore roligt om fler ville bidra och engagera sig, man fĂ„r sĂ„ mycket tillbaka.

Föreningsledarpriset kommer att delas ut under nationaldagen pÄ HembygdsgÄrden i Kisa, och detta Àr nÄgot Viktor ser fram emot.

– Jag kĂ€nner ibland att jag kanske inte nĂ„r fram till alla ungdomar jag möter, samtidigt Ă€r jag medveten om att det inte gĂ„r att göra alla nöjda. Detta kĂ€nns Ă€ndĂ„ lite som ett kvitto pĂ„ att mitt engagemang kanske gör skillnad för ungdomarna pĂ„ nĂ„got sĂ€tt.

Prispengarna, en summa pĂ„ 10 000 kronor, planerar Viktor att anvĂ€nda till nĂ„gon upplevelse och sparande för framtiden.

undefined
Prispengarna ska Viktor Karlsson lÀgga pÄ en upplevelse.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!