Viktor hyllas: "Trodde det var en busringning"

10 000 kronor går till den unge eldsjälen Viktor Karlsson från Rimforsa när årets föreningsledarpris delas ut.

”Jag trodde det var en busringning”, säger Viktor om samtalet från kommunen där han blev meddelad om sin vinst.

”Jag trodde det var en busringning”, säger Viktor om samtalet från kommunen där han blev meddelad om sin vinst.

Foto: Lina Edgar

Rimforsa2023-06-06 11:00

Sedan 1995 delar Kinda kommun ut ett föreningsledarpris för att uppmärksamma personer som stått för förtjänstfulla insatser inom föreningslivet i kommunen. I år valdes den 26-åriga eldsjälen Viktor Karlsson från Rimforsa till pristagare efter att han fått fem nomineringar.

– Jag blev jätteglad och chockad. Jag trodde att det var en busringning först när de ringde för att meddela mig om priset, säger Viktor och skrattar. 

undefined
”Jag trodde det var en busringning”, säger Viktor om samtalet från kommunen där han blev meddelad om sin vinst.

I motiveringen för priset kan man bland annat läsa om hans stora engagemang i två olika ungdomsföreningar i Rimforsa, och just ungdomsverksamhet är något som ligger honom varmt om hjärtat. Han har sedan flera år tillbaka engagerat sig i kyrklig verksamhet i Equmeniakyrkan såväl som fotbollsträning för ungdomar i Rimforsa IF. 

– Jag sysslar med det mitt hjärta slår för. Jag vill att barn och unga ska ha en meningsfull fritid och framtid, säger han. 

Viktor har haft tron och den kyrkliga gemenskapen med sig sedan barnsben, och efter sin egen konfirmation fortsatte han i Equmeniakyrkan som ledare. Även fotboll är något Viktor sysslat med i många år, först som spelare och nu som domare och tränare för ett ungdomslag.

– Det är väldigt roligt att träffas och hitta på saker tillsammans, samtidigt kan det bitvis vara ett ganska hårt klimat bland ungdomar och där kan det ibland bli en svår avvägning hur tuff jag själv kan vara mot dem för att nå fram.

undefined
Fotboll är ett stort intresse för Viktor och han är både engagerad som domare och tränare för ett ungdomslag.
undefined
Viktor är engagerad i Equmeniakyrkan som ledare.

För Viktor är föreningsliv väldigt viktigt, och något han tycker att fler borde engagera sig i.

– Att vara med i en förening är att vara med i en gemenskap och det ger en möjlighet att utvecklas. Jag är ganska ensam i min ålder att vara engagerad i dessa föreningar, och det kan ibland kännas lite tråkigt. Det vore roligt om fler ville bidra och engagera sig, man får så mycket tillbaka.

Föreningsledarpriset kommer att delas ut under nationaldagen på Hembygdsgården i Kisa, och detta är något Viktor ser fram emot.

– Jag känner ibland att jag kanske inte når fram till alla ungdomar jag möter, samtidigt är jag medveten om att det inte går att göra alla nöjda. Detta känns ändå lite som ett kvitto på att mitt engagemang kanske gör skillnad för ungdomarna på något sätt.

Prispengarna, en summa på 10 000 kronor, planerar Viktor att använda till någon upplevelse och sparande för framtiden.

undefined
Prispengarna ska Viktor Karlsson lägga på en upplevelse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!