De klarade stora utmaningen

Drygt elva mil långt, med en stigning på över tusen meter. Big Challenge är cykelloppet som sätter deltagarna på hårt prov. "Grejen är att vi hjälps åt, för att så många som möjligt ska orka".

En välbehövlig paus under det drygt elva mil långs cykelloppet, där fokus inte ligger på att vinna utan att sporra varandra att orka ta sig över mållinjen.

En välbehövlig paus under det drygt elva mil långs cykelloppet, där fokus inte ligger på att vinna utan att sporra varandra att orka ta sig över mållinjen.

Foto: Privat

Rosenfors2019-07-08 14:30

Det säger initiativtagaren Niklas Hägg, som tar familjen till hjälp för att arrangera Big Challenge, som i helgen genomfördes för tredje året i rad. Ett lopp för cyklister på mountainbike.

– Vi understryker det särskilt, att det inte är en tävling, utan vi gör det här tillsammans och sporrar varandra till att orka ta sig över mållinjen, säger Niklas Hägg. För det är en riktigt tuff utmaning att orka runt de dryga elva milen i kuperad terräng, på mestadels grusvägar och med en stigning på 1 065 meter. Inte alla tar sig runt.

Start och mål var förlagt till Rosenfors IP, sedan gick loppet via Tveta, Järeda, sjön Linden, flygplatsen, Norrhult och Hagelsrum.

– Målet är att cykla i 22 kilometer i timmen i snitt och i år tog det oss fem och en halv timme sedan vi gjort fyra stopp längs vägen där vi fyllde på med bland annat blåbärssoppa och nybakade bullar, som var riktigt uppskattade kan jag lova vid framkomsten till Järeda kyrka, säger Niklas Hägg, som direkt efter målgången tänkte att 2019 får bli sista året.

– Men lite vila hjälpte för att komma på andra tankar, tillägger han och skrattar.

Ett 20-tal personer deltog och de som tog sig i mål belönades med medalj. Vandringspriset, för årets prestation, gick till Dan Hättander, för hans energi och vilja att hjälpa andra att klara sig runt.

– Han gick bak i loppet flera gånger för att hämta upp och hjälpa till att dra. En härlig inställning, som uppmuntras i Big Challenge.

Mikael Assargård och Dan Hättander.
Mikael Assargård och Dan Hättander.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om