Klart för lek i nya parken – för alla generationer

Satsningen på nya lekplatser går vidare. Nu är den nya i Rosenfors klar för lek. Det är ett omfattande jobb som lagts ner för att skapa en lekplats, som också kan bli en mötesplats.

Med nya lekredskap, boulebana och grillplats är det meningen att den nya lekparken i Rosenfors ska bli en mötesplats över generationsgränserna, säger Jennie Konradsson.

Med nya lekredskap, boulebana och grillplats är det meningen att den nya lekparken i Rosenfors ska bli en mötesplats över generationsgränserna, säger Jennie Konradsson.

Foto: Olof Carlson

Rosenfors2023-07-09 06:00

Nu i vår har lekplatsen gjorts om helt och hållet. Med nya lekredskap, boulebana, grillplats och allt vad det är. 

– Tanken är att det ska bli en mötesplats över generationsgränserna, säger Jennie Konradsson, byggledare på ÖSK.

Någon pampig invigning som i Målilla blev det dock inte den här gången, utan en mera diskret öppning när byggstaketen lyftes bort.

Det är som sagt fritt fram för lek nu, men riktigt färdigt är det inte än.

– Vi väntar med att så in gräsytorna, säger Jennie Konradsson, för att ge gräset bättre förutsättningar att ta sig.

Hon berättar också att det gamla lekskeppet är på varv för en översyn, innan det ställs tillbaka. Men det kommer att angöra lekplatsen till hösten.

– Det är alltid så med äldre lekredskap, säger Jennie Konradsson, de måste ses över så att de fyller dagens säkerhetkrav.

Med den här lekplatsen klar, så är det Vena som står i tur för en upprustad lekpark. Den vid Loflata står näst i tur, och det är den sista i den här omgången att fixas till.

Men även här kommer det att bli ny lekutrustning, berättar Jennie Konradsson. Och vi kommer dessutom att sätta upp ny belysning. Längre fram i tiden finns också lite tankar om kompletterande utrustning på några lekplatser.

– Där håller vi fortfarande på med planering, så det kan jag inte säga så mycket om, säger Jennie Konradsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!