Planerat för trygg återöppning av Lions loppislada

Lions har inte haft sin loppis i Stora Aby öppen på ett år. Nu är det dags på lördag och medlemmarna har planerat noga för att inte riskera smittspridning.

Lionsmedlemmarna, med bland andra Bengt Karlsson, Anders Wällstedt, Sidney Nilsson, Lena Karlsson och Margaretha Ståhlgren, ställer i ordning fyndlådorna utanför loppisladan inför säsongspremiären på lördag.

Lionsmedlemmarna, med bland andra Bengt Karlsson, Anders Wällstedt, Sidney Nilsson, Lena Karlsson och Margaretha Ståhlgren, ställer i ordning fyndlådorna utanför loppisladan inför säsongspremiären på lördag.

Foto: Charlotte Madestam

Rosenfors2021-06-17 08:30

Det är lätt att tänka att hela loppisverksamheten legat nere, när inte ladan varit öppen som en följd av covid-19.

Men så är det inte, förmedlar medlemmarna i Målilla-Mörlunda Lions Club medan de ställer i ordning inför säsongspremiären på lördag.

Mycket har hänt innanför väggarna, loppisladan i Stora Aby har fyllts nästan till bristningsgränsen i en tid när folk passat på att rensa i sina gömmor.

– Vi har fått mycket, och väldigt fina saker till skänks under det här året, så vi har mycket mer än vanligt, säger Carl-Ola Cademark.

Förra sommaren hann man bara ha öppet några gånger, så fick man slå igen när smittspridningen ökade.

– Vi märker att efterfrågan är stor, det är många som ringt och undrat när vi ska öppna. Folk längtar både efter den sociala biten, att få komma ut och gå på loppis, och fynda.

undefined
Klädnypor ska bidra till en trygg återöppning. Eva Jensen hänger tio klädnypor på plats, en för varje person som får vistas i ladan samtidigt.

Efter att ha mätt lokalerna vet man att tio kan vara samtidigt i ladan. Den som ska gå in plockar en klädnypa, är de slut betyder det att man får vänta tills någon går ut.

– Vi har plockat ihop fyndlådor, som ska stå utanför, så man har något att göra medan man väntar, säger Anders Wällstedt.

För av erfarenhet vet man att det blir mycket folk, särskilt öppningsdagen, då kan det vara 40-50 personer åt gången som kommer till ladan, som nu kommer vara öppen varje lördag. Under juli och augusti utökar man med även onsdagar.

– Det är viktigt att börja få in lite pengar igen, som vi kan skänka till välgörenhet, säger Cademark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!