Nu lämnar han över till nästa generation

Jerry Lilja lämnar över Liljas Puts och Fasad till nästa generation. "Det hade inte varit roligt att behöva sälja ut livsverket", säger han.

Jerry Lilja tar ett steg åt sidan och lämnar över företaget Liljas Puts och Fasad till nästa generation, Tadek Ksiazk, Mathias Nilsson och Johan Svensson.

Jerry Lilja tar ett steg åt sidan och lämnar över företaget Liljas Puts och Fasad till nästa generation, Tadek Ksiazk, Mathias Nilsson och Johan Svensson.

Foto: Charlotte Madestam

Rosenfors2020-04-14 18:00

Företaget, som utgår från Rosenfors, erbjuder allt inom fasad- och takarbeten. Bredden gör att man kan anpassa arbetsuppgifter efter årstiden.

– Företaget har vuxit successivt och nu ligger omsättningen rätt stabilt mellan sju och nio miljoner kronor beroende på jobbens storlek, säger Jerry Lilja som är tacksam över att kunna lämna över företaget till mågen Johan Svensson och hans måg i sin tur, Mathias Nilsson, som vardera äger 45 procent. Tadek Ksiazk går in som delägare av resterande tio procent. 

– Jättekul att verksamheten får fortsätta inom familjen. Det är något jag kämpat för i över 30 år, tillägger han.

Både Johan och Mathias har mångåriga erfarenheter som anställda i företaget i 26 respektive 10 år.

Ser ni några risker med att gå från anställd till delägare?

– För egen del ser jag det mer som spännande, säger Mathias Nilsson. De senaste två och ett halvt åren har jag jobbat i ett annat företag, men har nu kommit tillbaka med anledning av det här.

Vilken är den tuffaste utmaningen i branschen?

– Att räkna hem jobben, säger Mathias Nilsson.

Så här i inledningsskedet tror varken Johan eller Mathias att kunderna kommer märka någon skillnad, med nytt ägarskap.

–  Det kan bli aktuellt att investera i nya maskiner, i övrigt får framtiden utvisa om vi förnyar oss på något sätt, säger Johan Svensson.

Kan det bli aktuellt med nyanställningar?

– Det skulle behövas, men vi måste "känna in lite", så för tillfället avvaktar vi, säger Mathias Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!