Hultsfred blir etappvärd när O-ringen kommer nästa år

Hultsfreds kommun blir etappvärd när världens största orienteringstävling kommer till Rosenfors nästa sommar.

Tusentals orienterare väntas hitta till Rosenfors nästa sommar. Hultsfreds kommun satsar 220 000 kronor på att bli etappvärd för O-ringen.

Tusentals orienterare väntas hitta till Rosenfors nästa sommar. Hultsfreds kommun satsar 220 000 kronor på att bli etappvärd för O-ringen.

Foto: PETER HOLGERSSON

Rosenfors2023-03-15 11:20

Tävlingens två första etapper kommer att avgöras i skogarna kring Rosenfors i augusti nästa år. Och då kommer Hultsfreds kommun få chansen att presentera sig för i alla fall några av de tusentals besökare som väntas.

– Vi kommer att finnas på plats för att berätta om kommunen, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Men ett sådant tillfälle att göra reklam för kommunen är givetvis inte gratis. Kommunledningen har beslutat skjuta till 220 000 kronor för evenemanget. 200 000 i sponsring för att få bli Etappvärd, 10 000 kronor till priser och lika mycket för att täcka egna kostnader för att vara med.

Förutom att få reklamplats på evenemanget, får man också vara med och synas vid årets tävling, som går i Åre.

– Det är en stor satsning, håller Rosander med om, men jag tror att den ska gynna näringslivet, framförallt då besöksnäringen och boendeanläggningar. 

För även om Oskarshamn är värd för hela tävlingen, lär antalet besökare betyda en hel del även för boendeanläggningarna i Hultsfreds kommun, tror Lars Rosander. 

Då är det kanske främst onsdagen i vecka 30 han tänker på. De första två etapperna går i Rosenforstrakten, sedan blir det en fridag, och de två sista etapperna blir i Oskarshamnstrakten. Oskarshamn är ju centralort för tävlingen nästa år.

– Det är roligt att de två första dagsetapperna går här hos oss, tycker Rosander. 

De senaste 10 åren har O-Ringen haft i snitt 18 700 deltagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!