Sofia uppmuntrar människor att röra och beröra

Sofia Cerne har sysslat med att ge tantriska behandlingar och massageutbildningar i flera år. I slutet av oktober håller hon en endagskurs på en kursgård i Rumskulla.

Sofia Cerne har arbetat med tantriska behandlingar och massage i tio år. I slutet av oktober håller hon en endagskurs på temat, i Rumskulla.

Sofia Cerne har arbetat med tantriska behandlingar och massage i tio år. I slutet av oktober håller hon en endagskurs på temat, i Rumskulla.

Foto: Pressbild

Rumskulla2022-10-21 05:00

Massagekursen som Sofia Cerne anordnar har hon tidigare gett mycket i Stockholm där hon också jobbar, trots att hon bor i Ankarsrum. Kursdagen riktar sig till personer som är intresserade av tantra, eller par som vill bli inspirerade kring hur man kan beröra varandra och komma varandra närmare.

– Målgruppen är egentligen alla vuxna, men man måste anmäla sig med någon som man vågar beröra på ett intimt sätt, säger Cerne.

Kursen, som äger rum i slutet av oktober, är i dagsläget halvfull.

Upplever du att det finns en stor efterfrågan på en kurs som denna i Vimmerby med omnejd?

– Jag märker att det finns ett intresse, men det är inte riktigt samma tryck som i storstan. Det finns inte så många i regionen som håller på med tantra, så jag är ganska ensam. Jag tror att behovet finns, men jag märker att man är lite försiktig trots att det finns en nyfikenhet, säger Sofia Cerne. 

Hon är medveten om att hennes yrke väcker vissa fördomar hos den breda allmänheten. För att bemöta dem jobbar hon aktivt med att informera, inspirera och sprida sina budskap så gott det går. I en strävan att bryta tabun försöker hon att prata om tantra på ett vardagligt sätt.

– Jag är helt öppen kring vad jag jobbar med och har precis publicerat en handbok i tantrisk massage.

För att anmäla sig till kursen i Rumskulla krävs inga förkunskaper.

– Men det hjälper att vara lite nyfiken och open minded, avslutar Sofia Cerne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!