Cykelvägen till Silverdalen: Nu finns en prislapp

Nu finns det en prislapp på den tänkta gång och cykelvägen mellan Silverdalen och Hultsfred. 2,5 miljoner skulle det kosta att bygga servicevägen så den blir en cykelväg.

En cykelväg mellan Silverdalen och Hultsfred blir verklighet 2022 om att går enligt planen. Politikerna vill satsa 2,5 miljoner på projektet.

En cykelväg mellan Silverdalen och Hultsfred blir verklighet 2022 om att går enligt planen. Politikerna vill satsa 2,5 miljoner på projektet.

Foto: Olof Carlson

Silverdalen2020-10-21 06:00

Den här milslånga cykelvägen är ett gammalt önskemål och den har blivit föremål för flera motioner. Nu senast från socialdemokraterna. 

– Det är jättepositivt att det kommit så här långt, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S), att det äntligen kommer till skott när något vi applåderar.

Han tror det blir bra för både Hultsfred och Silverdalen att få den här förbindelsen.

Det förekommer en hel del arbetspendling mellan orterna och med en ny cykelväg ökas möjligheterna till cykelpendling. Det är trots allt bara en dryg mil att trampa. 

– Det är jättebra att kunna cykla från Silverdalen till Hultsfred, säger Söreling, och åt andra hållet också...

Planeringen för den här vägen har pågått ett tag vid det här laget. I grund och botten handlar projektet om att ÖSK vill bygga överföringsledningar för vatten mellan vattenverken på orterna. Och då behöver man också bygga en serviceväg längs ledningen.

Och när man ändå bygger en serviceväg, kan man lyxa till det en smula och bygga en fullfjädrad gång och cykelväg.

Prislappen för den planerade cykelvägen, rån rondellen på riksväg 34 och fram till Silverdalen är 2,5 miljoner.

Vid senaste sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott behandlades frågan om gång och cykelvägen behandlades och man föreslår att pengarna som behövs plockas fram till 2022. En avrapportering från projektledningen gjordes under sammanträdet. Och den fick tummen upp av politikerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!