Allvarlig olycka på riksväg 129 – en avliden

En person, en ung man i 20-årsåldern, har avlidit i den svåra olyckan i morse. Den andre föraren, en man i 40-årsåldern, blev lindrigt skadad.

Två personer hämtades av ambulans efter den svåra olyckan.

Två personer hämtades av ambulans efter den svåra olyckan.

Foto: Jimmy Karlsson

Silverdalen2021-12-22 05:42

Larmet kom 05.14 och enligt de första uppgifterna rör det sig om en frontalkrock på väg 129 kring Silverdalen mellan Mariannelund och Lönneberga. Det ska vara en personbil och en skåpbil som frontalkrockat med varandra. 

Uppdatering 06:16

Räddningstjänsten uppger att det var en personbil och en lätt lastbil som kolliderade. Två personer färdades i bilarna och de omhändertas av ambulans innan de förs till sjukhus.

– Det är en allvarlig olycka där det varit en frontalkrock som skett med hög energi. Räddningspersonal och ambulans jobbar med detta och vi försöker få ut de drabbade ur bilarna, säger Ulf Bowein på räddningstjänsten.

Det är inte känt hur skadeläget är för personerna men det är totalstopp på platsen i en dryg timme. 

Uppdatering 06.45

– Det är två personer drabbade och dem har vi tagit ut ur respektive fordon. De är lastade med ambulans och avförda från olycksplats, säger Ulf Bowein.

– Vägen är fortfarande helt avstängd och räddningstjänst tillsammans med polis jobbar på olycksplatsen just nu. Vi håller på att sanera vägbanan, det har läckt ut drivmedel så vi håller på att ta upp det. Sen inväntar vi bärgare, säger han.

Skadeläget är ännu oklart.

Uppdatering 7.33

Vimmerby tidnings reporter Jimmy Karlsson berättar att det är halt på platsen.

– Det har varit en rejäl smäll, det syns.

– Det är även fortsatt långa köer, säger Karlsson, jag har pratat med lastbilschaufförer som stått här sedan halv sex. 

Bärgningsbil har anlänt. 

Uppdatering 7.59

Den fullständigt demolerade personbilen har bärgats.

Uppdatering 9.04

Västerviks sjukhus uppger att en av de inblandade i olyckan, en man i 40-årsålderna, skadades lindrigt och inte behövde läggas in. Han är hemmahörande i norra Kalmar län.

Uppdatering 10.07

Från Västerviks sjukhus kommer budet om att den andre föraren, en man i 20-årsåldern, har avlidit. Även han var hemmahörande i norra Kalmar län. Anhöriga är underrättade.

Uppdatering 13.30

Under onsdagen fick de involverade räddningstjänstmedarbetarna krisstöd internt.

– Det är en jättetragisk olycka för alla inblandade. Vi har bra rutiner för att hantera oss själva internt, vilket vi gör vid alla olyckor. Nu under förmiddagen har vi haft en första sittning med alla involverade medarbetare för att höra hur de mår. Vi kommer stämma av och prata med dem senare igen under dagen, säger Ulf Bouwein.

Den allvarliga olyckan inträffade tidigt på onsdagsmorgonen.
Den allvarliga olyckan inträffade tidigt på onsdagsmorgonen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!