Kvinna död efter olycka i garage

I måndags inträffade det en allvarlig olycka i Silverdalen. Nu meddelar Region Kalmar att den kvinna i 85-årsåldern som blev påkörd i ett garage har avlidit.

Räddningstjänsten på plats i Silverdalen.

Räddningstjänsten på plats i Silverdalen.

Foto: Jimmy Larsson

Silverdalen2023-01-02 13:27

Det var vid 13-tiden i måndags som räddningstjänst, polis och ambulans larmades till en adress i Silverdalen. Där hade en kvinna i 85-årsåldern blivit påkörd i ett garage.

I nästan två dygn vårdades kvinnan på intensivvårdsavdelningen i Västervik med livshotande skador. 09.45 på onsdagen meddelade Region Kalmar att kvinnan avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Polisen utreder ärendet som vållande till annans död. En person är skäligen misstänkt.

– Jag fick vet att kvinnan avlidit för ungefär en halvtimme sedan. Kroppen kommer att skickas på obduktion, vilket är brukligt vid trafikolyckor. Sedan får vi se hur utredningen går vidare, säger förundersökningsledaren Sylvia Sjöblom.

Vad har gjorts i utredningen än så länge?

– Ingenting, förutom att bilen har beslagtagits. I övrigt har vi inväntat hur det skulle gå för kvinnan. Nu får vi fundera på om det ska genomföras en teknisk undersökning av fordonet, men jag tror inte att det är något fel på bilen, utan detta är nog ett handhavande fel av chauffören.

• Texten kommer uppdateras

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!