MisstÀnkt för rÄnet i Silverdalen

En man i 20-ÄrsÄldern Àr misstÀnkt för att ha varit delaktig i rÄnet mot butiken i Silverdalen.

En rÄnvÄg har drabbat smÄlÀndska orter i Är.

En rÄnvÄg har drabbat smÄlÀndska orter i Är.

Foto: Johan Nilsson/TT

Silverdalen2020-01-22 11:45

– Han satt anhĂ„llen i nĂ„gra dagar, men slĂ€pptes sedan, sĂ€ger Robert Loeffel, presstalesman hos polisen. Det fanns dĂ„ inte skĂ€l nog att begĂ€ra honom hĂ€ktad. Men han Ă€r fortfarande skĂ€ligen misstĂ€nkt.

Det var den andre januari i Ă„r som tvĂ„ mĂ€n kom in i den lilla butiken i Silverdalen och tvingade till sig en summa pengar genom att hota personalen med kniv och ett pistolliknande föremĂ„l. 

Det Àr en rad olika uppgifter som kommit fram under utredningen som gjorde att polisen kom mannen pÄ spÄren och den tionde januari kunde han gripas och anhÄllas. Han slÀpptes dock pÄ fri fot efter nÄgra dagar, eftersom Äklagaren inte fann att det var skÀl att begÀra honom hÀktad.

Dock har man fortfarande inga spÄr efter den andre mannen som var med.

Men utredningen gĂ„r vidare och Robert Loeffel hoppas att fĂ„ korn pĂ„ den andre ocksĂ„ vad det lider. 

Det var en formlig vÄg av butiksrÄn som svepte över Kalmar lÀn i början pÄ det hÀr Äret. Inte mindre Àn sex olika butiker utsattes under nÄgra dagar.

– Men i nulĂ€get har vi inget som tyder pĂ„ att det finns nĂ„got samband mellan rĂ„nen, sĂ€ger Loeffel. I tre av fallen, i LĂ€ckeby, i VĂ€stervik och i Silverdalen har vi misstĂ€nkta. Men i de övriga tre, MĂ„lilla, BlomstermĂ„la och MönsterĂ„s har vi inga misstĂ€nkta.

Niclas Juneskog vid polisen i Vimmerby har jobbat mycket med det hÀr butiksrÄnet och han tycker det kÀnns bra att man kommit sÄ hÀr lÄngt.

– Men det finns fortfarande mycket kvar att jobba med, sĂ€ger han.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!