Vädret de senaste dagarna har inte inbjudit till bad. Men det har inte hindrat Kultur- och fritid från att börja planera de insatser som ska göras vid badplatserna.
Bland annat har Ängahultsbadet mellan Silverdalen och Lönneberga fått en ny typ av omklädningshytter.
– Användandet av stora omklädningsrum har minskat, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder. Så i stället vill vi testa den här modernare varianten, där man går in, byter om och tar med sig sina saker när man är klar.
Den gamla typen, där kläderna får hänga kvar medan man badar är det knappast någon som vågar använda numera. Det är som att inbjuda till bekymmer.
– Vi har tagit hem de här hytterna på prov, säger anläggningschefen Tommy Karlsson. Och slår det väl ut kan det bli fler i framtiden. Våra omklädningsrum som finns i dag är ju inte direkt några nybyggen och de är ganska slitna.
Men att det ska finnas möjligheter att byta om på en kommunal badplats är en självklarhet. Den saken är de överens om.
Ett annat projekt som är aktuellt just nu, innan säsongen drar igång på allvar, är att renovera hopptornet i Hesjön.
Här planerar man också för en del andra insatser framöver. Men vad det blir, vill de inte berätta i nuläget.
– Det finns en motion om saken, säger Tommy Karlsson, och den håller vi på att skriva ett svar på. Men vi är inte klara än. Vi vill lämna in svaret på motionen först.
Samtidigt tittar man också över parkeringsmöjligheterna vid badplatserna, och har kommit fram till att de räcker till i normalfallet.
– Det kan vara någon enstaka gång, när det är extremt fint väder som det kan bli trångt, säger Tommy Karlsson. Vi har inte fått till oss att det skulle behövas fler platser. Så det är bra som det är.
Det är dock ÖSK som ansvarar för markfrågorna och där har man svarat på en motion från Alexander Steinvall (C) om att utöka parkeringsplatsen vid Kaffebergets badplats. Närheten till skolan gör att platserna som finns går åt.
Men i stället för att utöka med fler platser, kan ÖSK:s ledning tänka sig att tidsbegränsa platserna, för att få rotation. Med olika tiderunder badsäsong och icke säsong.
"Skolan bör inte använda parkeringen" skriver ÖSK i svaret, och hänvisar i stället till allmänna parkeringsplatser 300 meter bort.
ÖSK ser förvisso möjlighet till fler platser, men beräknar att det skulle kosta cirka 100 000 kronor.