Trots oro - satsar på barnteater

"Nästa år blir tufft, men vi ger inte upp hoppet". Mitt i all oro ser ordförande i Folkets Husföreningen, Maria Lockström positivt på framtiden.

Folkets Husföreningen i Silverdalen har en viss oro för framtiden. "Nästa år blir tufft" säger ordförande Maria Lockström. Men först blir det Trolljakt, en rolig barnteater.

Folkets Husföreningen i Silverdalen har en viss oro för framtiden. "Nästa år blir tufft" säger ordförande Maria Lockström. Men först blir det Trolljakt, en rolig barnteater.

Foto: OLOF CARLSON

Silverdalen2020-08-06 22:00

Så här långt i år har det varit glest mellan arrangemangen i den anrika Folkets Husbyggnaden i Silverdalen. Bokningarna och uthyrningarna har varit ytterligt få. Och med tanke på coronapandemin har styrelsen valt att hålla en mycket låg profil.

– Men vi är beroende av uthyrningarna, säger Maria Lockström, utan dem kommer det inte in några pengar. I år klarar vi oss, men till nästa år blir det tufft. Som väl är har vi några fasta hyresgäster.

Ett vanligt år har Folkets Hus i Silverdalen ganska många uthyrningstillfällen. Men i år är inget vanligt år. Det mesta som var planerat är inställt och avbokat. 

Det skapar oro, inte minst som man ser ett ganska stort investeringsbehov framöver.

– Till vintern behöver vi köpa in en ny oljebrännare, den gamla har gått sönder, säger Maria Lockström. Vi behöver den för att komplettera vår bergvärme.

Men allt är inte nattsvart och tungt, den planerade barnteaterföreställningen Trolljakten är nära förestående. Och Maria Lockström ser fram mot föreställningen.

– Givetvis har vi restriktioner att rätta oss efter, säger hon, men vi vill göra något roligt för barnen i Silverdalen. Vi har stora lokaler, så vi kan sprida ut publiken ganska bra. 

Hon berättar att föreningen fick erbjudande om den här föreställningen från organisationen Folkets Hus och parker, och det nappade man på. 

– Det är inget vi gör för pengarna, säger Maria Lockström. Utan det är för barnens skull. De måste få ha lite roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!