Den ovissa framtiden för både familjen och butiken var ett givet samtalsämne på lördagens loppmarknad i Silverdalens folkets hus.
– Jag tycker att det är helt förskräckligt. En så fin familj som kämpar både dag och natt för affären. De är skötsamma och jobbar och sliter, säger Katrin Johansson, Silverdalenbo och en av arrangörerna till loppisen.
Engagemanget för butiken och familjen sträcker sig långt utanför Silverdalen. Katrin Johansson har själv samlat in namnunderskrifter i Hultsfred.
– Jag har fått ihop ett 50-tal namn än så länge.
Bjarne Johansson har samlat in ännu fler namnunderskrifter. Han har ägnat sex dagar åt att knacka dörr, först i Silverdalen och sedan i Lönneberga.
– Jag tackar för allt vänligt bemötande och för att folk har ställt upp till 100 procent, säger Bjarne Johansson som avslutade namninsamlingen under lördagen.
Han har träffat flera hundra personer och ingen har tackat nej till att skriva på namnlistorna.
– Inte en enda kotte, det är 100 procent utdelning. Gammal som ung, tysk som stockholmare som infödd silverdalare – alla tycker att det är helt för jävligt. Det kokar överallt i samhället.
Bjarne Johansson har inte räknat hur många namnunderskrifter han fått ihop, men han uppskattar att det rör sig om någonstans mellan 300 och 400.
Namninsamlingen har nu överlämnats till Zilei Wu och Meiqing Lin som driver matbutiken. Tanken är att den ska skickas till Migrationsverket.
Även i butiken finns namnlistor att skriva på.
"Vi uppskattar verkligen att alla kommer och skriver sina namn. På fredagskvällen kom många ungdomar från Hultsfred. Vi blev så rörda att vi grät. Många unga vill komma hit och skriva, men de har inte körkort och kan inte ta sig hit. Jag räknade att det är 28 sidor fyllda hittills, och varje sida har ungefär 30 namn", skriver Zilei Wu i ett mejl till Vimmerby Tidning på söndagen.
Med andra ord har totalt runt 800 namnunderskrifter samlats in hittills. En av listorna kommer från loppisen i Folkets hus.
– Butiken är väldigt viktig för hela samhället och hela Lönneberga. Samhället dör ut om vi inte har butiken, säger Katrin Johansson.
Johan Ingström, som besökte loppisen, bor i Silverdalen med sin familj.
– Det behövs verkligen en butik, säger han.
Hur ofta handlar ni i butiken?
– Någon gång i veckan. Det är mest paketutlämningen som vi använder.
Han menar att framför allt de äldre, och invånare som saknar bil, skulle drabbas om butiken försvann.
– Det skulle vara ett tapp för samhället.
Marléne Järlebrant är en av invånarna i Silverdalen som inte har körkort. Hon är dock mer oroad för den berörda familjen, som hotas av utvisning till Kina, än framtiden för matbutiken.
– Jag vill ha kvar familjen, säger Marléne Järlebrant som konstaterar att sonen i familjen studerar på gymnasiet.
Hon fick medhåll av Lönnebergabon Sylvia Doohan.
– Jag tycker så synd om familjen. De har gjort rätt för sig och jobbat stenhårt. Det är synd att man ska skicka hem ordentliga människor som jobbar. Det finns andra att skicka hem, säger Sylvia Doohan.
Mary Carleudd, biodlare från Virserum som sålde honung på loppisen, resonerade på samma sätt.
– Jag tänker att man måste prioritera familjer som kan försörja sig själva, säger hon.