Med plats åt alla

Det sägs att summan av alla laster är konstant. För svenskarnas del bärs dessa laster med fördel av en Volvo V70 - landets bästsäljare. En bil för i runda slängar 260 000 kronor vilket är en rejäl hacka som gräver stora hål i ekonomin för de flesta hushåll. Hål som kan fyllas med andra saker om man exempelvis väljer en billigare och inte så prestigefull familjebil. Skoda Roomster är ett utmärkt exempel och tjecken har precis varit hos plastikkirurgen.

Foto:

Skoda2010-04-13 12:14

Skoda Roomster har ett mer personligt utseende än vad som är vanligt för bilar i den här klassen.

Stort utbud av klädslar
Nu har tjeckerna tagit ut svängarna ytterligare och fronten har fått en ny grill med nya strålkastare medan baken har finslipats. Bakdörrarnas handtag är som tidigare dolda i C-stolpen och bakrutornas nederkant går nästan ner till midjan. Materialvalen i inredningen känns inte billiga, även om det mesta är äkta plast, och nu finns även ett stort utbud av nya klädslar. Instrumentpanelen har ändrat sin design med försiktighet och man uppskattar nya ljudanläggningar samt navigationssystem. Baksätet rymmer en trio men kan också byggas om från ekonomiklass till business genom att helt enkelt lyfta ut mittstolen.

Imponerande flexibilitet
De två kvarvarande stolarna flyttas då med fördel närmare varandra genom ett par enkla handgrepp och vips så är bilen fyrsitsig.
Bakstolarna kan naturligtvis plockas bort helt och hållet vid behov, men måste då förvaras någonstans.
Under huven erbjuds nya motorer: bensinare på 86 respektive 105 hästkrafter samt turbodieslar på 75, 90 respektive 105 hästar. Några priser är ännu inte fastställda, men inroparen börjar från cirka 145 000 kronor.
Det är prisvärt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!