Alpenville är en pigg och glad herre

Kinda Häst i Slätmon har tio hästar i verksamheten och vid årsskiftet fyller den äldsta, Alpenville, 27 år.

Ryttare Helen Brunberg med Alpenville.

Ryttare Helen Brunberg med Alpenville.

Foto: Privat

SLÄTMON2018-11-26 17:00

– Mina hästar är snart lika gamla som jag förutom Alpenville som är äldre än jag, om man räknar om hästår till människoår, säger Maggi von Wachenfeldt, som driver Kinda Häst i Slätmon.

Där har det bedrivits ridutbildning i över 30 år. Nyligen samlades en handfull kvinnor hos föreningen för en helg i Caprilli-kurs som kräver koncentration både i dressyrdelen och för de lätta hindren.

– Deltagarna var riktigt på hugget och gjorde bra ritter. Piggast av alla hästarna var nog snart 27-årige Alpenville. Ryttaren Helena Brunberg var väldigt nöjd med ritten, säger Maggi von Wachenfeldt.

Bland de tio hästarna i verksamheten är Alpenville den äldsta.

– Alpenville inköptes till Berga för 16 år sedan. Han hade då bland annat tävlat i lätt A dressyr och hoppning. Dessa äldre hästar med sin erfarenhet, tålamod med mera är ofta fantastiska läromästare och mår väldigt bra av att hålla igång kroppen, säger Maggi von Wachenfeldt.

De flesta av hästarna har fodervärdar som tar han om sina "kompisar" varje vecka.

– Cathrin Höglind från Kisa har varit Alpenvilles fodervärd i hela 14 år, det är fantastiskt, säger Maggi von Wachenfeldt och avslutar med:

– Alpenville är en pigg och glad herre som fortfarande deltager i undervisningen. Han har nästan aldrig varit varken halt eller sjuk. Han är fortfarande en topphäst, trots sin höga ålder.

Maggi von Wachenfeldt med två av sina tio hästar, Poseidon och Jameson.
Maggi von Wachenfeldt med två av sina tio hästar, Poseidon och Jameson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!