Här är årets smålänning 2017

"Han har visat världen att det finns hopp också där hopplösheten råder och att en smålänning finner på råd också i de svåraste situationer." Så lyder en del av motiveringen för ”Årets smålänning” som nu är utsedd.

Foto:

Småland2017-12-27 12:58
Det är Johan Gustafsson från Värnamo som utsetts till Årets smålänning och därmed gör entré i ett sällskap där sådana som lena Philipsson, Stefan liv, Alf Henriksson och Astrid Lindgren finns med.
Johan Gustafsson kom hem till Sverige igen den 26 juni 2017 efter fem år och sju månader i fångenskap hos Al-Qaida i Mali.
– När jag öppnade dörren stod en beväpnad man med sin kalasjnikov rätt i ansiktet på mig. Det första jag såg var bara pipan framför ansiktet bara några decimeter från huvudet. Sedan tittade jag på hans ögon som var jättestora bakom turbanen som han hade lindat över ansiktet, säger han i en dokumentär som Sveriges Radio gjort uppger SR P4 Jönköping.
Johan Gustafsson kidnappades av al-Qaidas nordafrikanska gren Aqim i norra i Mali den 25 november 2011 under en resa på motorcykel genom Afrika.
Så här lyder hela motiveringen:
"Genom sitt mod, sin uthållighet, sin klokhet och beslutsamhet har Johan Gustafsson visat att man kan behålla sin värdighet, och friheten i sin själ, trots år av underkastelse och fångenskap.
Han har visat världen att det finns hopp också där hopplösheten råder och att en smålänning finner på råd också i de svåraste situationer. 
Efter de nästan sex åren som kidnappad har Johan Gustafsson dessutom generöst delat med sig av sin historia och visat sin tacksamhet inte bara mot dem som har brytt sig om honom under fångenskapen utan också alla som stöttat hans familj under dessa år."
Årets smålänning är Johan Gustafsson från Värnamo. han kom hem till Sverige den 26 juni efter nära sex års fångenskap I Afrika.
Årets smålänning är Johan Gustafsson från Värnamo. han kom hem till Sverige den 26 juni efter nära sex års fångenskap I Afrika.
Så lyder hela motiveringen:
"Genom sitt mod, sin uthållighet, sin klokhet och beslutsamhet har Johan
Gustafsson visat att man kan behålla sin värdighet, och friheten i sin själ,
trots år av underkastelse och fångenskap.
Han har visat världen att det finns hopp också där hopplösheten råder och att en
smålänning finner på råd också i de svåraste situationer.
Efter de nästan sex åren som kidnappad har Johan Gustafsson dessutom generöst delat med
sig av sin historia och visat sin tacksamhet inte bara mot dem som har brytt sig om honom under fångenskapen utan också alla som stöttat hans familj under dessa år."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om