Nästan en miljon i stöd till Emåns ekomuseum

Emåns Ekomuseum beviljas av Astrid Lindgrens Hembygd 926 060 kronor i projektstöd för att genomföra projektet Naturverkstad vid Emåns ekomuseum, skriver AL hembygd i ett pressmeddelande.

Johanna Stejdahl.

Johanna Stejdahl.

Foto: Jenn Hultberg

Småland2017-12-08 11:03

I projektet ingår att bygga om och utrusta en befintlig lokal i museets entréhus till en naturverkstad. Målet är att naturverkstaden ska fungera som en lokal som möjliggör undervisning i naturmiljö. Lokalen ska anpassas för praktiska experiment i laboratorier med tillgång till vatten och avlopp. Syftet är att förmedla kunskap om ekologi och hållbarhetsfrågor, skriver Astrid Lindgrens Hembygd i pressmeddelandet.

Målgruppen för naturverkstaden är barn- och ungdomar genom konceptet naturskola. Naturskola är ett koncept som bygger på en verksamhet med mottot ”att lära in ute”. Emåns ekomuseum bedriver tillsammans med Nässjö kommun och Naturskyddsföreningen sedan tidigare ett större projekt om naturskola, där fokus ligger på att barn och ungdomar får lära sig mer om naturmiljön i och kring den närliggande Emån.

- Projektet faller väl in i utvecklingsstrategins mål om Förädlandet av lokala resurser då projektet stärker Emåns ekomuseum som besöksmål. Projektet bidrar till att utveckla Emåns ekomuseum till ett mer interaktivt museum, ökar tillgängligheten, synliggör naturvärden och genomförs med hållbarhetsfrågor i fokus, skriver Johanna Stejdahl, verksamhetsledare på Astrid Lindgrens Hembygd i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om