Våren är här – i en dag till

Äntligen är solens strålar här igen och vi kan alla njuta av våren. Eller? Riktigt så enkelt är det inte, men snart är våren här – för de flesta.

njut av sol och värme i dag. Snart blir det kallare igen.

njut av sol och värme i dag. Snart blir det kallare igen.

Foto: Arkivfoto: Hasse Holmberg / TT

Småland2018-04-09 13:14
Halländska Torup njöt i helgen av vårsolen, temperaturen steg till årets högsta i hela landet – 21,8 grader.
– Det är den högsta temperaturen som vi har mätt upp i år helt enkelt. Men även på andra håll i Götaland var det uppe på 20 grader i helgen som var, säger SMHI:s meteorolog Sandra Andersson.
Hon säger att temperaturen i sig inte är något ovanligt för den här tiden på året, och att det vanligtvis är mycket svängningar uppåt och nedåt.
– Även i dag i södra Götaland kommer det ungefär i samma område att komma upp på 20 grader på sina håll, men det är också sista dagen för från och med i morgon och framåt är det lägre temperaturer som väntar även över södra Sverige. Det blir mer normala temperaturer kan man säga, för årstiden, säger Andersson.
För att våren ska vara bekräftad, meteorologiskt, för hela Götaland krävs ytterligare en eller två dagar av varmare temperaturer.
– Troligtvis kan vi bekräfta det om någon dag, säger Andersson.
För Norrland dröjer våren ytterligare några veckor. Men i huvudstaden är det numera vår:
– Vi har fått vår i Stockholmsområdet, det kunde vi bekräfta i går kväll faktiskt. Men det stora klivet är några dagar bort, säger Andersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om