Andréa från Södra Vi deltar i Tv igen

Andréa Ask från Södra Vi deltog under hösten i Hela Sverige Bakar. Nu ska hon vara med på TV ännu en gång. "Jag vet inte varför jag dras till det, jag tycker egentligen inte om att synas och höras, så det är lite motsägelsefullt", berättar hon.

"Egentligen är jag inte en person som vill synas eller höras. Det är lite motsägelsefullt eftersom jag ändå valt att vara med i TV och tycker att det är super kul", säger Andréa Ask som nu åter är aktuell i TV.

"Egentligen är jag inte en person som vill synas eller höras. Det är lite motsägelsefullt eftersom jag ändå valt att vara med i TV och tycker att det är super kul", säger Andréa Ask som nu åter är aktuell i TV.

Foto: Elin Elmström

Södra Vi2022-07-24 18:00

– På ett sätt kanske jag vill möta människors fördomar. Många tror mycket saker om mig när de ser mina tatueringar, de antar att jag är på ett visst sätt och jag vill någonstans visa hur jag är egentligen, säger Andréa Ask när hon funderar över varför hon deltagit i TV.

Förra hösten gjorde 25-åringen TV-debut som deltagare i tävlingen Hela Sverige Bakar på TV4. Där tog hon sig ända fram till en andra plats. Att ha varit med ångrar hon inte.

– Det var bland det roligaste jag har gjort. Jag älskar att baka och var så inne i det att jag där och då glömde jag bort kamerorna. Jag tänkte inte på att det var ett program som skulle sändas och att många skulle kolla på det.

undefined
"Vi hade samma intresse, gav varandra tips och det fanns en stor gemenskap. På Hela Sverige Bakar har jag fått vänner för livet", säger Andréa Ask.

Efteråt var önskan att öppna upp ett eget konditori. Men planerna har för tillfället lagts på is.

– Jag känner att Vimmerby är lite för litet. Det finns redan många aktörer och då känns det svårt. Så jag har valt att stanna kvar i industrin där jag trivs väldigt bra med mina kollegor. Sedan bakar jag mycket på fritiden och lever som jag levde innan. Men jag har kvar drömmen om att starta eget, vi får se om det blir senare.

Även om livet mycket gått tillbaka till det normala är det en sak som förändras.

– Folk känner igen mig lite varstans. Som nu på midsommar när jag var på Öland kom det fram folk. Då blev jag lite paff. Jag är inte en "kolla på mig"-person utan blir mer blyg. Jag inte riktigt vad jag ska säga och blir lite tillbakadragen. Det är lika jobbigt varje gång och verkar inte var något som jag blir van med.

undefined
"Man blir chockad över att folk har sett mig på TV och kommer ihåg mig så här långt efteråt. Det är jättekul samtidigt blir jag lite blyg", säger Andréa Ask.

Trots det har hon valt att åter synas på i TV-rutan.

– Jag har spelat in TV igen som troligtvis kommer nu under hösten. Vilket också var jäkligt roligt men en helt annan sak i jämförelse med Hela Sverige Bakar. Men det är fortfarande hemligt så jag kan inte säga mer än att det var väldigt utmanade, extremt kul och helt nytt.

Det som gör det värt att vara med trots uppmärksamheten menar hon är gemenskapen mellan deltagarna.

– Jag älskar att träffa nytt folk och har fått vänner för livet. Det är så spännande att få höra folk berätta om sina liv, vad de har varit med om och var de kommer ifrån. Det är nyttigt. Här lever jag i en bubbla i lilla Södra Vi. Så det känns viktigt att ibland ta sig utanför den, och träffa människor som tänker och tycker olika.

undefined
"Nu innan sommaren tog jag en break med bakningen eftersom jag spelat in ny Tv. Men nu är jag igång och bakar till nära och kära. I natt bakade jag bullar tills att vi skulle ut och bada idag. Så bakning finns i mina tankar hela tiden", berättar Andréa Ask.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!