Andréa från Södra Vi är vidare till semifinal

Andréa fortsätter sin resa i Hela Sverige bakar efter onsdagskvällens program där hon skapade en tårta fylld av överraskningar.

Andrea Ask var inte hundra procent nöjd med vare sig tårtan eller sina dessert-dumplings, men det räckte för att hon skulle få stanna kvar i programmet till nästa vecka.

Andrea Ask var inte hundra procent nöjd med vare sig tårtan eller sina dessert-dumplings, men det räckte för att hon skulle få stanna kvar i programmet till nästa vecka.

Foto: TV4

Södra Vi2021-11-24 22:00

Efter avsnittet återstår bara fyra deltagare och en av dem är Andréa Ask från Södra Vi. I programmet var hon märkbart påverkad av känslorna kring att ha tagit sig till semifinal.

– Det är sjukt! Som jag sagt tidigare så tror man att man ska åka ut i varenda avsnitt. Man är där så länge och lever i den bubblan och att sen komma till semifinal känns otroligt. Jag gråter till och med lite i slutet eftersom jag är så glad för att ha kommit så långt, säger Andréa Ask.

Den här veckan stod ett bakverk som avslöjade någonting personligt på agendan. Andréa kallade sin kreation för Andréas Exotic animal.

– Det skulle spegla någonting personligt och eftersom jag älskar och brinner för djur ville jag att man skulle se zebramönster och leopardmönster när man skar i tårtan. Det syntes tyvärr inte till hundra procent men juryn tyckte att det var helt okej och där blev jag lite lättad, säger Andréa Ask.

Den tekniska utmaningen var dessert-dumplings, något som Andréa aldrig gjort tidigare.

– Det var väldigt svårt. Vi hade ingen aning och jag tror inte att någon av oss hade gjort det innan, men det var väldigt roligt. Jag är nöjd med formen, de blev fina, men stekytan var inte perfekt, säger hon.

Nästa vecka väntar nya utmaningar.

– Det är jag vråltaggad på! Då ska vi göra en egen kreation av desserter i glas. Det blir spännande. Jag la till en ganska konstig ingrediens i sista stund och vi får se om det går hem hos juryn eller inte, säger Andréa Ask.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!