Äventyret ska ta större plats i parken

Nils Holgersson värld har blivit till Vimmerby Adventure Park och till nästa säsong kommer ännu större fokus läggas på äventyret.

Trampbilarna är en populär aktivitet bland barnen.

Trampbilarna är en populär aktivitet bland barnen.

Foto: Magnus Strömsten

Södra Vi2018-08-01 12:00

Peter-Anner Hendrix från Holland har drivit parken utanför Södra Vi i 8 år. Den kallades från början Lilla Lilla Landet, men bytte sedan namn till Nils Holgerssons Värld. Den byggde då kring ett Sverige i miniatyr där man kunde se sig omkring i de olika landskapen. Ägaren Peter-Anner Hendrix har dock utvecklat verksamheten i en annan inriktning de senaste åren och satsat på äventyr och upplevelser.

– Till nästa säsong är tanken att avveckla Sverige i miniatyr. Det kostar mycket att underhålla den delen och intresset bland besökarna är inte så stort längre heller. Därför kommer vi att satsa på att bygga ut klätterparken istället, säger Peter-Anner Hendrix.

När vår tidning besöker parken en varm sommardag råder febril aktivitet på linbanan. Den är 450 meter lång och går tvärs igenom hela parken och är en häftig upplevelse för den som vågar kasta sig ut.

På höghöjdsbanan tar sig en ung kille snabbt fram uppe bland träden. Det är Björn Olsson från Minnesota i USA som är på besök i familjens hemtrakter.

– Vi brukar besöka äventyrsparken varje år när vi är hemma på besök. Det är kul, säger han.

I parken finns även möjlighet att spela minigolf, ta sig runt med trampbil och trampbåt eller prova på att ta plats i vattenboll och ta sig fram på vattenytan.

Peter-Anner Hendrix driver parken med hjälp av familjen samt internationella studenter.

– Tack vare det har vi många utländska gäster. Årets säsong har varit sämre än ifjol, mycket på grund av det varma vädret, säger han.

Det lilla landet med Sverige i miniatyr finns fortfarande kvar, men tanken är att det ska avvecklas till förmån för andra satsningar.
Det lilla landet med Sverige i miniatyr finns fortfarande kvar, men tanken är att det ska avvecklas till förmån för andra satsningar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om