Babblarna till Södra Vi på valdagen

Färgstarka figurerna Babblarna har tagit de yngsta – och deras föräldrar – med storm och musikalföreställningen om barnens favoriter går för utsålda hus. Nu kommer Babblarna till Pumpen, Södra Vi. ”Vi kan ta 400 sittande", säger arrangören.

Musikalen om barnens favoriter Babblarna har tagit Sverige med storm. Snart kommer de till Pumpen, Södra Vi.

Musikalen om barnens favoriter Babblarna har tagit Sverige med storm. Snart kommer de till Pumpen, Södra Vi.

Foto: Anja Callius

Södra Vi2018-08-30 16:00

De gulliga figurerna i Babblarna har uppskattats av hundratusentals barn, och minst lika många föräldrar som kan tacka Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo för både språklig stimulans och mat på bordet. Småbarnsföräldrar som "parkerat" barnen framför Babblarna när kvällsmaten ska fixas finns det gott om.

När Mys Artisteri gjorde musikal om Babblarna sålde biljetterna slut på nolltid och efter succén i Stockholm har ensemblen turnerat runtom i landet med utsålda hus i allt från förskolor, teatrar, kommuner och bibliotek till kulturhus.

Söndagen den 9 september är turen kommen till danspalatsen Pumpen, Södra Vi. Det är första gången arrangören Gullringen nöje vänder sig till så här ung publik.

– Vi har en stor bra lokal, två fina scener och känner att vi vill bredda oss och ta in lite andra evenemang utöver våra dans- och pubkvällar. Babblarna – Första musikalen blir kul att testa. De är ju omåttligt populära bland förskolebarnen, säger Lena Josefsson.

När musikalen Babblarna kom till Västervik häromsistens kom nära 700 personer, med låg snittålder, för att se föreställningen. Riktigt så många kan det inte bli på Pumpen. Men önskemålet är fullt hus.

– Vi har plats för 400 sittande och vi hoppas förstås att fylla lokalen.

I Babblarna – Första musikalen får barnen ta del av en historia om kärlek och omtanke, äventyr, mod och lära sig att annorlunda också är bra. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik, framfört med tal, tecken, sång och dans.

Lena Josefsson har själv ingen erfarenhet av det färgstarka fenomenet Babblarna.

– Jag har inte småbarn, men efter att ha kollat runt lite förstås jag ju att de är något alldeles extra, så det här är kul att testa.

Efter att Gullringen Nöje tog över dansmetropolen i Södra Vi för tio år sedan har man investerat en hel del i lokalen.

– Därför känns det kul att utöka nyttjandet och vårt motto är ju Pumpen – ”Där alla kan mötas”, så vi räknar med att prova andra arrangemang som är något annat än det vi vanligen gör. Kanske blir det bingo och mässor framöver, och under hösten har vi bokat in en Oktoberfest, säger Lena Josefsson.

På valsöndagen blir det vare sig dansbandsmusik eller ”umpa umpa”. Men sväng utlovas, när Babblarna drar loss i ”Bergochdalbanebit” och ”Stompalong Tut Pling Sång”.

"Vi kan ta in 400 sittande och hoppas det blir fullsatt", säger arrangören Gullringen Nöje.
"Vi kan ta in 400 sittande och hoppas det blir fullsatt", säger arrangören Gullringen Nöje.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!