Larm om brinnande personbil utanför Södra Vi

Ett larm om en brinnande bil har inkommit till SOS Alarm.

Södra Vi2022-11-01 17:08

Larmet inkom vid klockan 17.01. Enligt de initiala uppgifterna ska det röra sig om en brand i en personbil väster om Södra Vi.

Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar att räddningstjänst är på väg till platsen. Det ska röra sig om en personbil som brinner med öppna lågor. 

Uppdatering 17.30:

Räddningstjänsten har kommit fram till platsen med tre enheter. Ledningsoperatören berättar att det rör sig om en bil som börjat brinna under färd. Bilen ska vara helt övertänd och räddningstjänsten arbetar för fullt med att släcka. Ingen person ska ha kommit till skada. 

Uppdatering 18.00:

Ledningsoperatören berättar att personbilen står ganska nära en ladugård och att det funnits spridningsrisk. Men räddningstjänsten ska nu avsluta insatsen. 

Uppdatering 18.30:

Roger Linder, insatsledare på räddningstjänsten i Vimmerby berättar om insatsen.

– Branden verkar ha startat i motorutrymmet på bilen, för det var helt utbränt. Räddningstjänsten började med att tömma två pulversläckare på branden för att hålla ner det och sedan kyla med vatten efteråt.

Han berättar att den brinnande bilen stod bara fem meter från en ladugård och det fanns risk för spridning. Men räddningstjänsten lyckades stoppa det. 

– I första hand på bilbränder så behöver man veta om det är en elbil och i andra hand titta på spridningsrisken. Det här var en bil med förbränningsmotor och det fanns ingen oro för att bränsletanken skulle explodera, det sker i princip bara på film, säger Linder. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!