Bra start på säsongen: Snart inleds miljonsatsningen

Redan till hösten drar nästa stora satsning på Vimmerby Adventure Park igång. "Säsongen ser bra ut hittills"

Peter-Anner Hendrix driver Vimmerby Adventure Park. "Vi har haft ungefär 20 procent mer än förra året."

Peter-Anner Hendrix driver Vimmerby Adventure Park. "Vi har haft ungefär 20 procent mer än förra året."

Foto: Elin Elmström

Södra Vi2021-07-29 20:00

Det har varit ett par utmanande år för äventyrsparken utanför Södra Vi. Parken skulle ha stått färdig med sina åtta höghöjdsbanor till sommaren 2019. På grund av förseningar med byggandet stod det istället klart efter säsongen vilket ledde till lägre besökssiffror än vad ägare Peter-Anner Hendrix hoppats på. Året därpå, när det var dags för revansch, slog pandemin till. Men nu, efter sommarens inledning, är Peter-Anner Hendrix försiktigt positiv.

– Till och med nu går det bra. Vi har haft ungefär 20 procent mer än förra året. Sedan är det alltid lättare att summera när säsongen är över. Det är först då vi verkligen kan säga om det gått bra eller ej. Men det känns positivt hittills och ska bli spännande att se hur det fortsätter.

Trots pandemin och ovissheten väljer parken att satsa vidare redan till hösten. 

– Vi vågar eftersom vi har många besökare som kommit tillbaka och en hel del nya gäster. Det ska bli en ny bana med fyra linbanor på sammalagt 500 meter. Vi vet inte exakt vad det kommer att kosta, men omkring en miljon. 

undefined
Redan till hösten börjar arbetet med att uppföra nya linbanor. Totalt ska det bli fyra stycken på 500 meter tillsammans.

Hur viktigt är det för er att det blir en bra säsong i år?

– Vi kommer att fortsätta hur eller hur men hoppas såklart på bra resultat. Förra året blev trots allt inte så dåligt utan vi fick många svenska besökare. 

Omkring 5 000 besökare besökte parken under 2020.

– Jag har inte kollat besökssiffrorna för i år, jag blir stressad av det så istället kollar jag i efterhand. Jag brukar bara snabbt gå in och kolla att omsättningen ser bra ut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!