Bråda dagar på däckverkstaden

Söderbergs Gummiverkstad har funnit i Södra Vi sedan mitten av 1940-talet. Just nu har de bråda dagar då kunder ska byta till sommardäck.

Söderbergs Gummiverkstad har funnits i Södra Vi sedan mitten av 1940-talet.

Söderbergs Gummiverkstad har funnits i Södra Vi sedan mitten av 1940-talet.

Foto: Magnus Strömsten

Södra Vi2019-04-05 10:30

Det är Staffan Söderberg som äger det anrika familjeföretaget, men det dagliga arbetet står Greger Stefansson och Kalle Eklund för. De har jobbat i 18 respektive 10 år och har bråda dagar för stunden.

– Just den här perioden på våren är det verkligen fullt upp. Enligt lagen får man byta till sommardäck på bilen från och med 1 april. Sedan måste man ha bytt senast den 15:e april då det blir förbud mot att köra med dubbade vinterdäck. Det finns dock en paragraf i lagen som säger att man får använda vinterdäck längre om väglaget kräver det och polisen brukar inte vara så nitisk om man kör några dagar efter den 15:e också, men har man inte bytt så är det i alla fall hög tid att boka en tid för att göra det, säger Greger Stefansson som är lättad över att påsk ligger sent i år.

– Påsken infaller ofta under de två veckor man ska byta, men i år slipper vi det och kan jobba på.

På Söderbergs Gummiverkstad har man däckförvaring åt drygt 200 kunder och det ger en trygghet med stadigt med jobb.

– Under den här veckan har vi bytt åt ett 100-tal kunder och det kommer nog blir ännu hårdare tryck kommande vecka. Tjänsten med däckförvaring är det fler och fler som använder och vi har nog fördubblat antalet kunder på bara ett par år, säger Greger Stefansson.

När vårens säsong för däckbyte är över återstår en hel del jobb.

– Alla däck som vi förvarar ska mätas upp och ses över vilken status de är i. Sedan är det snart höst och vinter igen och vinterdäcken ska på igen, säger Greger Stefansson.

Mohammad Salit hoppar in extra när det är som mest att göra på Söderbergs Gummiverkstad.
Mohammad Salit hoppar in extra när det är som mest att göra på Söderbergs Gummiverkstad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!