Dramatik i Hela Sverige bakar – Andrea kvar i topp fem

Andrea Ask är kvar bland de fem bästa i Hela Sverige bakar men i onsdagens avsnitt var hon själv säker på att hon skulle åka ut.

Andrea Ask, 25, från Södra Vi gillar att baka tårtor men trots det möttes hon av flera motgångar i onsdagens avsnitt av hela Sverige bakar

Andrea Ask, 25, från Södra Vi gillar att baka tårtor men trots det möttes hon av flera motgångar i onsdagens avsnitt av hela Sverige bakar

Foto: TV4

Södra Vi2021-11-10 22:00

Andrea Ask från Södra Vi har hittills imponerat i Hela Sverige bakar och för tre veckor sedan fick hon stjärnförklädet när hennes bakverk utsågs till bäst i programmet. Tårtor är 25-åringens grej och i onsdagens avsnitt skulle deltagarna skapa just lyxiga chokladtårtor. Trots det var det mycket som inte gick vägen den här gången.

– Jag skulle har smällt choklad med chili i bottnarna och det skiter sig med en gång när jag börjar. Man har två timmar på sig och ingenting får gå snett. Om det gör det får man börja plocka bort moment och tänka om, säger Andrea Ask.

undefined
I programmet bakade Andrea Ask en chokladtårta med chilli och tre sorters chokladkräm. Tanken var att även ha med karamelliserade popcorn, men tiden räckte inte till.

Plocka bort var precis vad hon tvingades göra. Planen var en chokladtårta med chili, tre olika sorters chokladfyllning och karamelliserade popcorn. Popcornen fick plockas bort på grund av tidsbristen och när Andrea fick gå fram med sin tårta först av alla sa hon att hennes känsla var att hon ville vända om.

Nästa utmaning var att temperera choklad och få den att stelna i spiraler. Även här såg det ut att gå svajigt för Andrea

– Det de inte tog med var när de sa att jag hade den bästa tempereringen av chokladen. Det var positivt och det var synd att det inte kom med, säger hon.

undefined
Vad man inte fick höra i programmet var när juryn sa att Andrea tempererat chokladen till chokladspiralerna bäst av alla deltagare.

Till slut blev det Jönköpingsbördiga deltagaren Simon Hallin som fick lämna programmet och i och med det återstår endast fem deltagare. 

– Jag måste säga att där och då var jag riktigt chockad. Jag trodde verkligen att jag skulle få lämna, säger Andrea Ask.

Nästa vecka kommer deltagarna bland annat att baka apfelstrudel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!