Dubbla inbrott hos Djursdala sportklubb

Djursdala sportklubb har drabbats hårt. "Ska man behöva ha vakter på Dalavallen?", frågar sig klubbens ordförande Fredrik Milton.

Under helgen drabbades Djursdala SK av två olika inbrott. Tjuvarna ska enligt klubbens ordförande Fredrik Milton fått med sig saker saker till ett sammanlagt värde mellan 15 000 och 20 000 kronor.

Under helgen drabbades Djursdala SK av två olika inbrott. Tjuvarna ska enligt klubbens ordförande Fredrik Milton fått med sig saker saker till ett sammanlagt värde mellan 15 000 och 20 000 kronor.

Foto: Privat

Södra Vi2022-07-04 12:30

På fredagsmorgonen tog sig tjuvar sin in i Djursdala SK:s lokaler. Inbrottet ska ha skett med hjälp av kofot och en hel del olika saker stals.

– Det finns brytmärken på en ytterdörr och sönderklippta lås på både kylskåp och andra skåp. Man har även varit inne i garaget och tillgripit bensin, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Förutom bensinen stals bland annat en dator, kläder och en väska. 

Natten mellan lördagen och söndagen bröt sig tjuvar återigen in i klubbens lokal och fick då med sig en teveapparat. Djursdala SK:s ordförande Fredrik Milton uppskattar att tjuvarna fick med sig saker till ett sammanlagt värde av mellan 15 000 och 20 000 kronor. 

undefined
Klubbens ordförande Fredrik Milton tycker att det som hänt är tråkigt. "De har rivit runt i klubblokalen och har även varit inne i ett vitrinskåp", säger han om inbrotten.

– Det har försvunnit en högtalare som var ett inköp till klubbens ungdomsverksamhet. De har rivit runt i klubblokalen och har även varit inne i ett vitrinskåp. Några pokaler är borta och även en vas. Det är kul för föreningen att kunna ha ett prisskåp. Där finns mycket minnen för de äldre, säger han. 

Vad tänker du om att det har varit inbrott i era lokaler två gånger så tätt efter varandra?

– Ska man behöva ha vakter på Dalavallen?. Det känns tråkigt. 

Ikväll ska klubben ha ett extrainsatt styrelsemöte på Dalavallen med anledning av det inträffade. Då ska de göra en grundligare inventering av det som försvunnit och det som förstörts. 

– På mötet kommer vi också diskutera om vi ska installera ett larm i klubbens lokaler. 

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för inbrotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!