Åtal väcks efter knivrånet i Södra Vi

Det var den 13 februari som en man gjorde intrång i parets bostad i Södra Vi och hotade till sig ägodelar med kniv. Nu är han häktad och åtalad för flera brott.

Kniven tillhör målsägande och ska ha använts i samband med de misstänkta brotten. Den misstänkta mannen är i 35-årsåldern och brotten bör bedömas som grovt, står det i åtalet.

Kniven tillhör målsägande och ska ha använts i samband med de misstänkta brotten. Den misstänkta mannen är i 35-årsåldern och brotten bör bedömas som grovt, står det i åtalet.

Foto: Förundersökningsprotokollet

Södra Vi2022-03-10 09:42

Det under en söndagsmorgon som en maskerad man trängde sig in i en bostad i Södra Vi. Gärningsmannen var beväpnad med en kniv och hotade till sig parets legitimationshandlingar, högtalare och bilnycklar. I åtalet står det att han ska ha riktat kniven mot dem och hotat med att skjuta utfall att de skulle försöka ta kniven från honom. Det framkommer att han även ska ha stulit smycken av dem till ett värde av 65 000 kronor och en svets värd 7 000 kronor.

Sedan lämnade han platsen i deras bil och vi har tidigare rapporterat om att en ledig polisman såg den efterlysta bilen på en adress i Vadstena, cirka tolv mil från brottsplatsen i Södra Vi, samma dag. 

– På den här adressen fanns det också en man i 35-årsåldern som stämmer väl in på signalementet. Han greps och anhölls senare under söndagen, sa Ulf Gollungberg vid polisen.

Mannen häktades den 16 februari och under torsdagen kom åtalet där det framkommer att han är misstänkt för grov stöld, övergrepp i rättssak, grovt olaga hot, rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel, stöld och skadegörelse.

Målsägande är en man och en kvinna från Södra Vi. I åtalet står det att den misstänka mannen ska ha försökt hindra kvinnan från att ringa polisen i samband med intrånget.

Han ska ha riktat kniven mot henne och sagt åt henne att inte skrika eller ringa polisen. I samband med det ska han ha uttalat att det skulle "sluta dåligt/illa" om hon gör det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!