Inga, 94, klippte bandet när boendets nya uteplats invigdes

Med både pompa, ståt och jazztrombon invigdes den nya uteplatsen för de boende på Vidala i Södra vi på tisdagen. "Förväntningarna har varit stora", säger 94-åriga Inga Lindblad.

Lisa Zubanovic, enhetschef på Vidala, tillsammans med bandklipparen Inga Lindblad.

Lisa Zubanovic, enhetschef på Vidala, tillsammans med bandklipparen Inga Lindblad.

Foto: Tilda Åkerman

Södra Vi2024-06-04 20:00

Utemiljön på Vidala i Södra Vi har länge varit eftersatt, skriver man själva i ett pressmeddelande, men nu har innergården fått ett nytt stort trädäck, grillplats och promenadstråk. När det var dags för invigning med både bubbel, snittar och musikunderhållning på den nya gården så var den boende Inga Lindblad, 94 år, den som fick äran att klippa bandet.

– Det har jag aldrig gjort tidigare och det var nog både första och sista gången jag klippte ett invigningsband, säger hon.

Vad tycker du om den nya utemiljön?

– Idag är första gången vi är här ute och får se den. Förväntningarna har varit stora och jag hoppas att det här kommer att bli bra. Bara det inte blåser så hoppas jag kunna sitta här ute ofta. Många aktivitet vi redan gör, som läsning till exempel, går ju att göra här ute också.

undefined
Promenadrunda och grillplats möjliggör för för utomhusaktiviteter på Vidala.
undefined
Den nya uteplatsen består bland annat av ett stort trädäck.

Med på dagens program stod också musikunderhållning med Ulf Carling och som en bonus kom även hans syster Gunhild Carling, direkt från ett gig på Nalen i Stockholm, för att uppträda för de boende. Lisa Zubanovic, enhetschef på Vidala, är nöjd.

undefined
Gunhild Carling dök upp, direkt från Stockholm, för att uppträda tillsammans med sin bror Ulf och delar av familjen.

– Det har varit efterlängtat och verkligen blivit toppen! I samband med att man pratade om att bygga ut Vidala pratade man även utemiljö och landade i den här satsningen även om vi sen fick behålla den befintliga byggnaden. 

Dagen fortsatte, efter bandklippning och konsert, med korvgrillning på den nya grillplatsen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!