Hårdare restriktioner – då ställs festen in

Med bara fyra dagar kvar till årets juldagsfest på Pumpen i Södra Vi, kom beskedet från regeringen om att restriktionerna hårdnar.

Det blir ingen juldagsfest på Pumpen. Med bara fyra dagar kvar sätter hårdare restriktioner stopp för festen.

Det blir ingen juldagsfest på Pumpen. Med bara fyra dagar kvar sätter hårdare restriktioner stopp för festen.

Foto: Sofie Olsson

Södra Vi2021-12-21 16:24

– Vi kommer att ställa in, säger Mats Nilsson, på Pumpen i Södra Vi. 

De nya virusåtgärderna innebär att evenemang med fler än 20 personer endast får ske med sittande sällskap. Dessutom får serveringsställen enbart ha sittande gäster. På Pumpen hade man bokat för en festkväll med dansbandet Wahlströms och partybandet Cobillias.

Hur känns det att behöva ställa in?

– Det är bra på ett sätt för det här är allvarligt det som håller på att hända. Jag har inget emot det överhuvudtaget. Hälsan är nummer ett, nöjen är nummer två – så är min tolkning, säger Mats Nilsson och fortsätter:

– Sen är det alltid tråkigt när man har jobbat för ett evenemang; beställt mat, dryck, band och hotellrum – listan kan göras hur lång som helst. Alla i personalen som nu skickar och frågar: ”blir det nåt?”. 

Enligt Nilsson så innebär inte det inställda evenemanget att de behöver betala bokade band och dylikt.

– När coronan kom så gick Kulturrådet och Skatteverket in och ersatte för inställda evenemang och då har både banden och arrangören kunnat söka och få bidrag. Därför så finns det inga krav från någon, utan man ställer helt enkelt in och sen är det ingen inkomst som gäller.

Med bara fyra dagar kvar till juldagen – hade det underlättat om ni fått beskedet tidigare?

– Ja, visst det hade ju underlättat. Men det har ju kommit så snabbt det här med omikron. Smittspridningen har gått fort och då måste besluten gå fort också. Så jag kan inte klaga på det, det är bara att bita ihop. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!