Andréa Ask är ny krönikör i Vimmerby Tidning

Hon är uppvuxen i Södra Vi och känd från programmet Hela Sverige bakar, där hon kom på en andraplats. Nu hoppas hon få igång läsarnas bakintresse med både personliga favoriter och familjerecept.

Vår nya krönikör Andréa Ask vill att hennes recept ska känns tillgängliga för alla, oavsett erfarenhet av bakning. "Det behöver inte vara så svårt och jag tänker att jag ska hitta en blandning mellan enkla och avancerade recept", säger hon.

Vår nya krönikör Andréa Ask vill att hennes recept ska känns tillgängliga för alla, oavsett erfarenhet av bakning. "Det behöver inte vara så svårt och jag tänker att jag ska hitta en blandning mellan enkla och avancerade recept", säger hon.

Foto: Johannes Widergren

Södra Vi2022-02-17 19:00

Snart kommer 25-åriga Andréa Ask börja skriva krönikor om bakning i Vimmerby Tidning.

– Det känns superkul och häftigt, säger hon.

På Instagram publicerar Andréa bilder men inga recept. Krönikorna blir något nytt för henne och samtidigt något exklusivt för läsarna. 

– Jag har fått väldigt, väldigt många frågor om recept. Det här blir kul och jag tror att det kan fånga mångas ögon när jag skriver både recept och lite mer personligt om bakverken, säger Andréa Ask.

undefined
Det var tack vare sin mamma som Andrea fick upp ögonen för att börja baka. "Och mormor lärde mig dricka kaffe när jag bara var fem år, men med mycket socker i", berättade hon i en tidigare intervju med Vimmerby Tidning.

Bland annat kommer läsarna få ta del av hemligheten bakom hennes kaffemacarons.

– De har blivit en hit och det var tack vara dem jag gick vidare till final. Det är en kaka som jag gjort i många år, säger hon.

Annars är det tårtor som Andréas grej och själv kan hon stå i köket över 8 timmar. I Vimmerby Tidning vill hon dock göra bakningen mer tillgänglig.

– Jag vill visa läsarna att alla kan baka. Det behöver inte vara så svårt och jag tänker att jag ska hitta en blandning mellan enkla och avancerade recept, säger hon.

undefined
Andréa Ask hemma i köket i Södra Vi med stjärnförklädet hon fick i Hela Sverige bakar efter att hon tillägnat sin mamma en Rosa bandet-bakelse som juryn älskade.

Sedan sista avsnittet av Hela Sverige bakar sändes har Andréas kalender varit fulltecknad. Hon blir igenkänd på stan och har många bollar i luften vid sidan om jobbet på Ljunghälls. Bland annat kommer hon till Kalles lek och lattjo på lördag för att baka till både barn och vuxna. 

– Att synas såhär mycket är inte riktig är min grej, men man får ta vara på det. Det blir nog en vanesak, säger Andréa Ask.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!